Топ храни за блестяща кожа

0
259

Не е нужно да пръскате луди пари за козметика и процедури

Едва ли има представителка на нежния пол, която не би желала да е с перфектна кожа.

кожа
Не е нужно да пръскате луди пари за козметика и процедури

Оказва се, че да имате перфектна и блестяща кожа всъщност не е мисия невъзможна. Освен това не е нужно да давате луди пари в салони за разкрасяване или пък да си купувате супер скъпа козметика.

Достатъчно е да подберете правилните храни и не след дълго резултатите ще са налице.
Всеки е наясно с факта, че някои храни, са изключително богати на антиоксиданти. Ако се превърнат в неизменна част от менюто ви, то несъмнено вашата кожа ще изглежда перфектно.

Данни от редица проучвания сочат, че витамините и минералите, съдържащи се в тях, подпомагат възстановяването на клетките. И предпазват от вредните слънчеви лъчи.



Вероятно вече изгаряте от нетърпение да научите кои са тези храни. Няма да ви губим повече времето и ще ги разкрием в следващите редове. Ето ги и тях:

Сьомга
Този вид риба е изключително богата на Омега-3 мастни киселини, които противодействат на процеса на остаряване. Тя е богата и на алфа-липоева киселина, която поддържа еластичността и мекотата на кожата и намалява сухотата.

Омега-3 мастните киселини се съдържат и в други видове риба. Те подпомагат облекчаването на хронични кожни проблеми като псориазис и намаляват значително възпаленията.

Лук
Колкото и да не е сред любимите ви подправки, той е изключително полезен. Не можете да отречете, че придава невероятен вкус на храната. Освен това е изключително богат на антиоксиданта кварцетин, който защитава кожата от появата на бръчки.

Освен това лукът притежава невероятното свойство да предпазва кожата от вредните ултравиолетови лъчи. Именно поради тази причина е добре да добавяте този зеленчук към всички възможни ястия и салати.

Нар
Този плод съдържа доста солидно количество витамин С. Колкото и невероятно да ви звучи, той съдържа и много повече антиоксиданти дори от зеления чай и червеното вино. Нарът ще ви помогне кожата ви да изглежда блестяща и гладка. Освен това трябва да отбележим, че той намалява значително риска от появата на рак на кожата.

Червена чушка
Зеленчуците, които са с ярки цветове, са перфектни за кожата. Достатъчно е да хапвате по половин чаена чаша нарязана червена чушка, за да осигурите на 100% нужната ви дневна доза от витамин С. за никого не е тайна, че този витамин е отличен съюзник в борбата с бръчките.

Боровинки
Високото съдържание на антиоксиданти в този плод противодейства на появата на бръчки, която е породена от намаленото производство на колаген, пише puls.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.