Изпитани трикове за премахване на торбичките под очите (I част)

0
396

Всяко едно от тези средства действа безотказно

Със сигурност торбичките под очите не са най-приятната гледка. Очите са като огледало на душата. Те могат да разкрият какво е състоянието на човека срещу вас. По тях може да бъде изписана умората, липсата на сън, тревогата, мъката и какво ли още не.

торбичките под очите
Всяко едно от тези средства действа безотказно

Казано с други думи е достатъчно да погледнете в очите на човек, за да разберете какво е в сърцето му, а и не само… торбичките под очите обаче са истински кошмар за всяка представителка на нежния пол. Често пъти дамите се опитват да ги заличат с грим, коректор, кремове, лепенки, различни мазила и какво ли още не.

А предполагали ли сте, че можете да се избавите от торбичките под очите, както и от тъмните кръгове само с нещата, които можете да откриете в кухнята си? Едва ли. В следващите редове ще ви разкрием подбраната селекция от натурални средства, които действат безотказно срещу торбичките под очите.

Благодарение на тях очите ви винаги ще имат блясъка на холивудските звезди, а от разтревожения и уморен вид, няма да остане и следа. Освен това от парите, които ще спестите за мазила, ще можете да си купите качествена спирала, с която да подчертаете красотата им.



Ето кои са тези средства:

Лайка
Едва ли се изненадвате, че лайката заема първото място в класацията. Към 1 литър вряла вода добавете 1 с.л. лайка. След като кипне, я оставете да поври на котлона още пет минути. Изчакайте течността да се охлади. След това можете да измиете с нея лицето си или пък да наложите компреси под очите.

Краставица
Отрежете две филийки краставица и ги оставете да престоят в ледено студена вода за 10 минути. Ако в момента не разполагате с вода от хладилника, достатъчно е да добавите към чашата вода няколко кубчета лед. Сега идва ред на най-приятната част – изпънете се на дивана и поставете двата резена краставица върху очите си. Оставете ги да действат в продължение на десетина минути, а вие се отдайте на релакс.

Пакетчета чай
Не бързайте да изхвърляте използваните пакетчета чай. Те могат да ви свършат отлична работа като компреси за торбичките под очите. Само трябва да изчакате да се охладят до температура, която ще можете да изтърпите. По този начин можете да се избавите и от различни възпаления или инфекции.

Вода
В случай, че очите ви се изморяват твърде бързо, раздразнени са, зачервени са и често се събуждате с торбички под очите, то е нужно да обърнете внимание на количеството вода, което приемате на ден. Всички тези симптоми сочат, че организмът ви е дехидратиран, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.