Ето кои растения можете да отгледате спокойно в кухнята си

0
707

Със сигурност няма да съжалявате

Колкото и невероятно да ви звучи, наистина би било добре да отглеждате някои растения в кухнята си.

растения
Със сигурност няма да съжалявате

Със сигурност не всеки разполага с двор или пък широка тераса, на която да отглежда растения. Това обаче далеч не означава, че не можете да си отгледате някои подправки в саксия в кухнята. Дори бихте могли да си отгледате и зеленчуци.

В следващите редове ще ви изброим някои растения, които съвсем спокойно бихте могли да отгледате в кухнята си. Ето ги и тях:

Червени люти чушки
Ако сте любител на лютивото, то със сигурност червените люти чушки, са сред любимите ви пикантни подправки за вашите вкусни ястия. Това, което трябва да знаете за тях е, че те обичат светлината и топлината. Не трябва да ги поливате твърде често – веднъж или два пъти седмично им е напълно достатъчно. трябва да сте особено внимателни с почвата – тя не бива да е твърде мокра. В противен случай рискувате да изгние стеблото.
Освен това имайте предвид, че след като засадите семето, растението ще започне да расте след около месец и половина – два.



Розмарин
Той е сред топлолюбивите растения, които спокойно могат да бъдат отгледани в саксия. Не забравяйте, че от време навреме трябва да го „подстригвате“.

Босилек
Ако обичате доматени специалитети, то трябва да знаете, че босилекът е една от най-добрите подправки за тези ястия. Той ще расте най-добре на температура между 25 и 30 градуса. Освен това трябва да го поливате редовно.

Джинджифил
Тази подправка напоследък доби изключително голяма популярност и на нашите географски ширини. Често пъти коренът от джинджифил е сочен за едно от най-добрите средства за прочистване на организма. Не се заблуждавайте, че е труден за отглеждане, нищо подобно. И той като гореизброените растения обича топлината и светлината. Имайте предвид обаче, че недолюбва пряката слънчева светлина.

Рукола
Имайте предвид, че за разлика от предходните растения, руколата не обича прекалената топлина. Поради тази причина не бива да я излагате на пряка слънчева светлина. Бихте могли да я консумирате до 40 дни след засаждането й.

Репички
Дори и тях бихте могли да отгледате в саксия в кухнята. Имайте предвид, че за тях не ви е нужна голяма саксия. Едни от най-важните условия за репичките, са да им осигурите постоянна влажност на почвата и да не ги излагате на пряка слънчева светлина.

След като вече сте наясно как можете да отгледате някое от тези растения в кухнята си, можете спокойно да го направите. Със сигурност няма да съжалявате, пише vesti.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.