Тази нощ може да сбъдне най-съкровените ви желания

0
243

Богородица помага на бездетните жени да заченат

Вярвате или не, тази нощ наистина може да сбъдне най-съкровените ви желания.

желания
Богородица помага на бездетните жени да заченат

На утрешния ден Българската православна църква отбелязва Успение Богородично, или т.нар. от обществото Голяма Богородица. Това е денят, в който християнската църква почита паметта на Света Богородица като покровителка на жените, майчинството и семейното огнище.

Несъмнено това е най-светлият летен празник, с който са свързани много поверия, традиции и обичаи. На този ден не трябва да се захващате с никаква работа. Добрите стопани трябва да са приключили с вършитбата до Голяма Богородица. Смята се, че ако на Успение Богородично вали дъжд, през следващата година стопаните ще се радват на голямо плодородие.

Според старо поверие на този празник жените не трябва да се докосват до нищо с червен цвят. Смята се, че ако прекрачат това поверие, рискуват да останат бездетни.
Поверията носят, че ако на този ден отправите молитва към Божията майка за зачеване, те несъмнено ще бъдат чути и чудото ще се случи.



На Голяма Богородица младите булки, които все още нямат деца, задължително трябва да занесат в църквата дарове за Богородица. Това може да бъдат цветя, кърпи или пък дрехи. Какъвто и дар да изберете за Божията майка, той трябва да бъде поставен под иконата й.

Друго поверие гласи, че онези жени, които искат да станат майки, трябва да се помолят на Богородица. Това трябва да се случи вечерта на 14 август. Смята се, че тази нощ сбъдва най-съкровените желания.

Ако наистина искате това, за което се молите да се случи, е най-добре не само да занесете дар на Богородица в някоя църква, а и да останете да преспите в нея. Освен това задължителното условие, което трябва да спазите, е тази църква да носи името на Божията майка. Преданията разказват, че Богородица наистина помагала на бездетните жени да заченат.

На Голяма Богородица след края на тържествената литургия се освещават обредните хлябове. След това жените ги раздават за здраве, както и за починалите си близки. Вярващите търсят покровителството на Света Богородица в житейските проблеми, с които ги сблъсква животът.

За да сбъдне Божията майка най-съкровените ви желания на трапезата ви трябва да присъстват прясна питка, украсена с орнаменти, царевица, тиква, варено жито и пиле каша. Разрешава се и риба. Задължително на трапезата ви трябва да присъстват диня и грозде.

На 15 август имен ден празнуват всички, носещи имената Мария, Мара, Марийка, Мари, Марин, Мариян, Марияна, Мариана, Маша, Мика, Мира, Преслав, Преслава и други производни, пише pik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.