Д-р Георгиева дава полезни съвети за прочистване на черния дроб (+видео)

0
608

Прочистването на черния дроб трябва да се извършва с прости методи и с натурални средства, казва д-р Георгиева. Така се гарантира неговото здраве

Д-р Вергиния Георгиева гостува в Канал 3 TV.

черния дроб
Прочистването на черния дроб гарантира общото здраве на организма

Тя обяснява, че черният дроб е биохимичната лаборатория на човешкия организъм. Той се натоварва с токсини и шлаки. Те се отделят при нерационално хранене и прием на лекарства. Чрез водата, въздуха и храната приемаме множество химически вещества. При прекомерна употреба на алкохол.

Затова е важно черният дроб да бъде пречистван. Колкото по-рано човек осъзнае този факт, толкова по-здрав и жизнен ще бъде.

Най-доброто време за пречистване на черния дроб е краят на март и началото на месец април.Според източната медицина по това време на годината черният дроб е най-активен. Най-бързо и най-лесно може да отдели натрупаните токсини. Това време съвпада с Великия пост преди Великден (Възкресение Христово).

През лятото и през есента също може да се извърши пречистване на черния дроб, обяснява д-р Георгиева.

През това време от годината на пазара има голямо разнообразие от пресни плодове и зеленчуци.

Преди самото пречистване е важно една седмица по-рано да се храним само с лека вегетарианска храна. Това са пресни плодове и зеленчуци, както и зеленчукови супи. Леки супи без застройки.

През този период  не трябва да се консумират мазнини и месо, както и тестени изделия.

Леката храна ще позволи пречистването на черния дроб да стане възможно най-леко.

През тези седмица е важно всеки ден да приемате по 1 кг сезонни плодове.

Да пиете между 400 и 600 мл сок от червено цвекло, ябълки и моркови. Готовият сок се разрежда 1:1 с вода. Приема се през целия ден на малки порции.

Морковите и червеното цвекло са невероятно полезни за организма. Те го подсилват с много витамини и минерали като каротин (витамин А), витамин С и други.

Червеното цвекло е богато на витамин U. Хора, които страдат от дефицит на желязо, могат да развият анемия. Затова червеното цвекло е толкова важно. Червеното цвекло играе важна роля в пречистването на храносмилателния тракт и на дебелото черво.

Прочистването на черния дроб е особено е важно и за хора, които страдат от запек. Така се получава двойно прочистване.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.