Дами, ако маникюристката ви прави тези грешки, сменете я (I част)

0
243

Трябва да обърнете внимание на доста неща в салона за красота

Ако и вие сте от дамите, които доверяват вида на ноктите на маникюристката си, то трябва да сте наясно с тези неща.

маникюристката
Трябва да обърнете внимание на доста неща в салона за красота

За част от дамите смяната на маникюра е неразделна част от живота, докато за други това е празнично събитие. От огромна важност е обаче да заложите на маникюристка, която не само е доказан майстор и прави всичко качествено, а и безопасно.

В следващите редове ще ви разкрием правилата за маникюра, които ще ви помогнат да се предпазите при евентуална опасност. Специалистите са категорични, че се налага спешно да смените маникюристката си, ако прави някоя от тези грешки.

Ето кои са те:



Консумативи за еднократна употреба
Сред консумативите за еднократна употреба, са памучните тампони, постелките на масата, салфетките, както и дървените пръчици. Преди употребата им не забравяйте да обърнете внимание как маникюристката ви работи с тях. Разбира се не можете да очаквате стерилност и професионално изпълнение, ако отидете да си направите маникюра у приятелка.

Имайте предвид, че това не само е нехигиенично, а и е опасно.
Понякога дори маникюристките се опитват да спестят средства, правейки маникюр върху обикновена кърпа, която използват многократно.

Ниска цена
Колкото и неприятно да ви звучи, ниската цена не трябва да ви радва, а да ви накара да избягате далеч от този салон за красота. Едва ли някоя дама ще има съмнение, че ако й се предложи модерен маникюр на цена, двойно по-ниска от обикновено, очевидно има нещо нередно.

Преди да приемете това предложение, би било добре да проявите интерес към материалите, които използва маникюристката. Не забравяйте, че лошата основа и недобрия лак изсушават ноктите, а лечението после ще ви струва много по-скъпо, отколкото да си платите за модерен маникюр. Най-добре е да заложите на специалистите, които използват професионални материали.

Защита срещу химикали
Вероятно сте обърнали внимание, че не малка част от маникюристките работят със защитни маски. В това няма нищо странно като се има предвид, че някои от материалите са с доста силен аромат и акрилен прах, който се образува при отстраняването на слоевете. Всичко това може да бъде опасно за здравето.

Ако ли пък маникюристката ви не залага на предпазни маски, то по всяка вероятност мястото е оборудвано с добра вентилационна система. Имайте предвид, че и вие като клиент е добре да сложите защитна маска. В случай, че в салона не предлагат такива, то е добре да се погрижите за безопасността си и да си я осигурите сами, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.