Полезно! Ето как да укротите истеричния детски плач на мига

0
355

Опитайте този метод и ще се уверите, че действа безотказно

Със сигурност няма родител, който поне веднъж в живота си да не се е сблъсквал очи в очи с истеричния детски плач.

плач
Опитайте този метод и ще се уверите, че действа безотказно

Често пъти се случва както си играят и се смеят, децата да се разплачат. Те са в състояние да ви спретнат такъв спектакъл, че да вдигнат във въздуха дори и съседите. Ако тази ситуация ви е добре позната, то със сигурност следващите редове са точно за вас.

Ще ви запознаем с един изпитан и изключително лесен метод за укротяване на детския истеричен плач само в рамките на няколко секунди. Без значение какво се е случило, за да го предизвика – дали се е счупила играчката, мама му е забранила да изяде поредния бонбон, или пък нещо друго, истеричният плач спира на мига.

Каквато и да е причината за него, много е важно да не губите време в дълги родителски тиради, както правят повечето хора. Имайте предвид, че детето ви не чува нито една от тези думи. Вместо това съвсем спокойно и доброжелателно му задайте правилния въпрос.



Ако допуснем, че истеричния детски плач се дължи на това, че приятелчето му не му дава играчките си, то не чакайте ситуацията да излезе извън контрол. Не губете време и веднага го попитайте: „Какъв е проблемът – голям, малък или среден?“. След като получите отговор, можете да предложите на детето си да помислите заедно как да се справите с неприятната ситуация.

Вероятно ще ви му се наложи да вземе друга играчка. Или пък може да предложи на приятелчето си да си играят заедно с въпросната играчка, която се е превърнала в ябълката на раздора. Така или иначе вариантите за излизане от ситуацията са много.

Детските психолози са категорични, че има три причини, поради които този прост въпрос действа успокояващо на децата, които плачат истерично.
На първо място трябва да се отбележи, че по този начин детето вижда, че приемате и уважавате неговите чувства.

Освен това когато му зададете въпроса, ще му се наложи да спре заниманието си за миг и да помисли, за да прецени правилно ситуацията. Не на последно място, задавайки подобен въпрос, родителите предлагат на децата си да изберат как да решат проблема, който ги е разстроил толкова много.

Не на последно място трябва да посочим, че е от огромно значение да не се ядосвате. Разговаряйте спокойно с детето си, задайте му спокойно и въпроса. По този начин не само ще си спестите много време и нерви, а и ще спечелите доверието му, пише jenata.blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.