Ще останете поразени от благотворния ефект, който има утайката от кафе върху косата ви

0
240

С нея косата ви ще бъде гладка и лъскава

Дори и през ум не ви е минавало за благотворния ефект, който има утайката от кафе върху косата ви.

кафе
С нея косата ви ще бъде гладка и лъскава

Без значение от начина, по който си приготвяте ароматната напитка, то винаги имате на разположение утайка от кафе, стига да не предпочитате разтворимо. След като научите за благотворния ефект, който има тя върху косата ви, със сигурност занапред няма да бързате да я хвърляте. Дори напротив – ще търсите начини да я съхраните за по-дълго време.

Само ако знаехте за колко неща можете да я използвате, щяхте да останете изумени. Оказва се, че утайката от кафе може да ви е от огромна полза, ако съумеете да я използвате правилно.

Опитайте някоя от следващите невероятни идеи за употребата на утайката от кафе:



Като тор
С нея можете съвсем спокойно за заместите използването на тор. Освен това тя е и средство, което улеснява отводняването, тъй като не задържа вода в почвата. И не на последно място трябва да отбележим, че тя привлича червеите, които пък на свой ред правят почвата много по-рохкава.

Против вредители
Можете да сте сигурни, че тя ще спре безотказно нашествието на котки и охлюви в двора ви. Достатъчно е да изсипете малко от нея покрай оградата, за да се предпазите от тях.

Моркови
Колкото и невероятно да ви звучи, морковите също обичат кафе и по-точно утайката от кафе. Ако още при засаждането им смесите семената с утайка, със сигурност ще останете предоволни от резултата. Ще се радвате не само на размера им, а и на тяхното качество.

Компост
Ако не сте готови да я използвате за тор, то поне направете компост от нея. Тя ще добави азот в почвата, което ще я подобри значително.

Неприятна миризма в хладилника
Изсушете утайката от кафето и я поставете в подходящ съд на някой от рафтовете в хладилника. По този начин ще се избавите от неприятната миризма.

Вонящи канали
Със сигурност всеки се е сблъсквал с неприятната миризма на мивката, идваща от каналите. След като почистите тръбите, можете да използвате утайката от кафето като естествен ароматизатор.

За гладка и лъскава коса
Ако искате да имате гладка и лъскава коса, то отлично средство за постигането на този ефект е именно утайката от кафе. Масажът с нея несъмнено ще подобри начина, по който изглежда. Тук е моментът да посочим, че тъй като утайката оцветява, не е препоръчително да се използва от блондинки, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.