Мислите ли, че знаете всичко за прането? Тези хитрости ще ви изненадат (II част)

0
396

Струва жълти стотинки, а върши истински чудеса

Ако вече сте прочели първата част на този материал, със сигурност сте се запознали с доста тънкости, които ще са ви от огромна полза при прането.

прането
Струва жълти стотинки, а върши истински чудеса

Оказва се, че тази евтина подправка, която в повечето домове се използва само за овкусяването на ястия и салати, може да свърши истински чудеса за прането.

В първата част на този материал стигнахме до там, че връща успешно белотата на прането. Ето за какво още можете да го използвате:

Премахване на петна
От този момент нататък спокойно можете да забравите за скъпите препарати, справящи се с всяко петно. Вече можете да разчитате напълно за това на оцета. Ако към него добавите и малко сода, то петната ще изчезнат за раз време.



Неприятна миризма
Вероятно всяка домакиня е била изправена пред неприятната миризма от влажните дрехи, употребявани или опушени дрехи. Може би често се питате как прането може да се справи с всички тях? Е, отговорът отново е един… оцетът.
Той ще ви помогне да се избавите от всички неприятни миризми, които дрехите ви, са попили. Нужно е да го добавите към пералнята преди да пуснете дрехите да се перат.

Против оцветяване
Добавянето на оцет в пералнята ще ви спести много време и средства. Защо ли? Ами защото ще предотврати оцветяването на дрехите. Вероятно ви се е случвало да пуснете дрехи с различни цветове в пералнята и сте оставали разочаровани, когато ги изкарате оцветени. В такъв случай можете само да ги изхвърлите на боклука или да ги използвате за парцали. Е, това остава в историята. Вече можете спокойно да пуснете червената си тениска и белите си панталони, добавяйки малко оцет в пералнята.

Котлен камък
В допълнение към всички останали функции, оцетът ще ви помогне да предпазите пералнята от лоша миризма, мухъл, котлен камък и вредни бактерии.

Остава само да ви запознаем с точното количество оцет, което трябва да добавите към прането, за да постигнете целта си. В зависимост от причината, поради която го използвате, както и от желания резултат, дозите могат да бъдат две – 100 или 200 мл.

Ако добавите по-малко количество оцет, той ще действа като омекотител, белина и ще има антистатичен ефект. Освен това същото количество ще е достатъчно, ако искате да освежите цветовете на дрехите или да премахнете неприятна миризма от тях. В тези случаи оцетът трябва да се излее директно в барабана на пералнята, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.