Дъб на 500 години цери безнадеждно болни!(Доказателствата за чудото са безброй)

0
809

Дъб на половин век лекува болни с тежки заболявания

Дъб на 500 години цери болни със страшни болести. И това дърво наистина съществува. То се намира в благоевградското село Ракитна.

Чудодейното растение привлича хора от всички краища на България, при него да получат изцеление и хора от чужбина.

Дъб на половин век лекува тежки болести, сн. Фейсбук

Местните твърдят, че чудото за лечебните му свойства не са само празни приказки. Всеки, който се докосва до дървото, усеща чудодейната му сила.

Енергията на вековният дъб гони злите сили от душата, а тялото отървава от болестите, дори от най-страшните.Най-голямо влияние има енергията му върху децата, защото те са чисти и необременени души.

Всеки, който вярва в чудеса, намира своето изцеление при допира с дървото. Има много поверия, които битуват сред жителите на селото.

Те и мнозина от хората вярват, че всеки, който пренощува под дъба в навечерието на Илинден, също се сдобива с мистериозна сила.

Тази легенда се разпространява от уста на уста в продължение на десетилетия.

Затова, по традиция, по това време на годината към магнетичното место се стичат миряни от цялата страна и от чужбина.

Преди петнадесетина година местните жители събрали дарения и издигнали параклиса „Свети Илия”, разположен под клоните на вековното дърво.

След водосвет и четене на молитва от отец, мнозина прегърнали дървото, като предимство имали децата. Хората разказват, че след този ритуал болестите им се изпарили като лош спомен.

Дъбът на достолепните 500 години била огромната гордост на жителите от околността. Но там имало още една интересна забележителност-22-метров кръст.

Християнският символ предпазвал всички живущи наоколо от беди и страдания.

Кръстът е вдигнат миналата година, като бил виждан отдалече и със светлина показвал пътя към Гърция. Огромната конструкция била построена точно до паметника на върха.

Същият е символ на свободата на Симитли и на националния празник 3 март събира стотици патриоти, които се прекланят пред борците за свобода на България.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.