Интересни приложения на храните, за които дори не сте предполагали (II част)

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Те ще ви спасят и от най-неприятните ситуации

В първата част на този материал ви запознахме с някои интересни приложения на храните, за които вероятно дори не ви е минавало през ум.

храните

Те ще ви спасят и от най-неприятните ситуации

В следващите редове ще ви разкрием още няколко любопитни и интересни приложения на храните, които ще са ви от голяма полза. Благодарение на тях ще успеете да си спестите не само време и усилия, а и финансови средства.

Ето и кои са храните, които могат да са ви от полза в определени ситуации:

Доматен сок
Както вече споменахме в първата част на този материал, доматеният сок обикновено се използва за пиене. Оказва се обаче, че заради съдържащата се в него киселина, той може да се превърне в отлично почистващо средство. Така например благодарение на доматения сок, можете да се избавите от неприятната миризма в бутилките. Достатъчно е да изсипете малко доматен сок в бутилката, в която се е появил неприятен мирис и да я разтърсите. След това я оставете за час-два и изплакнете.Доматеният сок ще ви помогне и да изчистите медните прибори. Трябва само да ги намажете с доматен сок, след което да ги забършете с влажна кърпа и ще блеснат като нови.

Хляб
Родителите с малки деца със сигурност са попадали в ситуацията, в която хлапетата са се правили на художници, изявявайки таланта си върху стените. Нормално е при вида на нашарена стена да изпаднете в ужас. Но истината е, че можете да поправите тази беля за раз време, без много средства и усилия. Нужно ви е парче черен хляб, за да отстраните творчеството от стената. То действа като гумичка.

Освен това с филия пресен хляб можете да оберете и малките парчета от счупен съд. Всички те просто ще залепнат по филията.

Босилек и розмарин
Достатъчно е да добавите няколко листенца босилек в кошницата с плодове, за да държите далеч от нея неприятните мушици.

Розмаринът пък можете да използвате за обезмирисяване на ръцете, след като сте се занимавали с почистването на риба. Нужно е само да разтриете малко розмарин между пръстите си и миризмата ще изчезне.

Орехи и бира
И двата продукта действат отлично за възстановяването на мебелите. Така например, за да заличите драскотините по дървените мебели, е достатъчно да ги забършете с памучно парче, натопено в бира.

Орехът пък действа като восък. С него можете да натъркате пукнатини, драскотини, и малки вдлъбнатини, за да ги заличите, пише zajenata.bg.

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар