Интересни приложения на храните, за които дори не сте предполагали (II част)

0
406

Те ще ви спасят и от най-неприятните ситуации

В първата част на този материал ви запознахме с някои интересни приложения на храните, за които вероятно дори не ви е минавало през ум.

храните
Те ще ви спасят и от най-неприятните ситуации

В следващите редове ще ви разкрием още няколко любопитни и интересни приложения на храните, които ще са ви от голяма полза. Благодарение на тях ще успеете да си спестите не само време и усилия, а и финансови средства.

Ето и кои са храните, които могат да са ви от полза в определени ситуации:

Доматен сок
Както вече споменахме в първата част на този материал, доматеният сок обикновено се използва за пиене. Оказва се обаче, че заради съдържащата се в него киселина, той може да се превърне в отлично почистващо средство. Така например благодарение на доматения сок, можете да се избавите от неприятната миризма в бутилките. Достатъчно е да изсипете малко доматен сок в бутилката, в която се е появил неприятен мирис и да я разтърсите. След това я оставете за час-два и изплакнете.



Доматеният сок ще ви помогне и да изчистите медните прибори. Трябва само да ги намажете с доматен сок, след което да ги забършете с влажна кърпа и ще блеснат като нови.

Хляб
Родителите с малки деца със сигурност са попадали в ситуацията, в която хлапетата са се правили на художници, изявявайки таланта си върху стените. Нормално е при вида на нашарена стена да изпаднете в ужас. Но истината е, че можете да поправите тази беля за раз време, без много средства и усилия. Нужно ви е парче черен хляб, за да отстраните творчеството от стената. То действа като гумичка.

Освен това с филия пресен хляб можете да оберете и малките парчета от счупен съд. Всички те просто ще залепнат по филията.

Босилек и розмарин
Достатъчно е да добавите няколко листенца босилек в кошницата с плодове, за да държите далеч от нея неприятните мушици.

Розмаринът пък можете да използвате за обезмирисяване на ръцете, след като сте се занимавали с почистването на риба. Нужно е само да разтриете малко розмарин между пръстите си и миризмата ще изчезне.

Орехи и бира
И двата продукта действат отлично за възстановяването на мебелите. Така например, за да заличите драскотините по дървените мебели, е достатъчно да ги забършете с памучно парче, натопено в бира.

Орехът пък действа като восък. С него можете да натъркате пукнатини, драскотини, и малки вдлъбнатини, за да ги заличите, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.