Вълшебна смес за подсилване на паметта

0
713

Не след дълго ще усетите положителния ефект

Ако напоследък все по-често ви се случва да се улавяте, че паметта ви изневерява, то това е ясен знак, че се нуждае от подсилване.

паметта
Не след дълго ще усетите положителния ефект

В следващите редове ще ви разкрием вълшебна смес, която върши истински чудеса за подсилването на паметта.

Екип от австралийски учени са установили, че ежедневният прием на смес от ядки, подобрява значително функционирането на мозъка, а от там и паметта. Според учените, е достатъчно да приемате по две супени лъжици микс от ядки дневно, за да подобрите функционирането на мозъка ви с до 60%.

Имайки предвид, че това е изключително лесен метод за естествено забавяне на когнитивните способности, той се препоръчва и за хората в напреднала възраст, категоричен е ръководителят на екипа, провел изследването – д-р Минг Ли.



При все, че на този етап няма лечение за възрастовия спад на когнитивните способности и развитието на невродегенеративни заболявания, промените в режима на хранене, могат да бъдат от огромна полза за възрастните хора, посочва д-р Ли.

Причината за ефекта, до който води ежедневния прием на две супени лъжици микс от ядки, остава неясна на този етап. Специалистите посочват, че той по всяка вероятност се дължи на мощните антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които притежават ядките.

Всеизвестен е фактът, че в ядките се съдържат редица полезни мазнини, протеини и фибри с хранителни свойства, които могат значително да намалят нивата на холестерола и да подобрят когнитивното здраве.

Екипът от учени посочва, че е разгледал ефектът от ежедневния прием на ядки върху 4822 доброволци на възраст над 55 години. Резултатите сочат недвусмислено, че мозъкът на онези от тях, които са приемали ежедневно по две супени лъжици микс от ядки, функционира много по-добре в сравнение с останалите. Освен това те могат да разсъждават по-добре, мисълта им протича по-бързо, а паметта им е значително по-силна, пише pik.bg.

Още от древни времена хората са се опитвали да подобрят паметта си чрез различни методи и тренировки. Оказва се, че два от ключовите начина, по които можем да контролираме и подобряваме процесите, е като обръщаме специално внимание на начина, по който „вкарваме“ и „изкарваме“ информацията в паметта си. Казано с други думи, начините на закодиране и извличане на информация.

Вероятно ще се съгласите, че когато тя влиза през едното ухо и излиза през другото, няма да запомните абсолютно нищо. А причината за това е, че няма какво да я задържи.
Оказва се, че хората, които помнят по-добре, преобразуват целенасочено в образи информацията, която се опитват да запаметят. След което запазват изображенията в ментално конструиран дворец, вкарвайки в действие визуалната памет и пространствената навигация, пише lifehack.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.