Никога не купувайте тези продукти от супермаркета!

0
922

Те не са ви от полза, дори напротив – вредни са

 

продукти
Те не са ви от полза, дори напротив – вредни са

В следващите редове ще ви запознаем с някои продукти, които специалистите съветват в никакъв случай да не купувате от супермаркета.

Често пъти се случва да се отплеснем в магазина и покрай онова, за което сме отишли, да накупим още много ненужни неща. Има обаче някои продукти, за които специалистите съветват да стоим далеч от тях. Те не само, че са напълно безполезни, а и могат да причинят вреда на организма и здравето.

Ето кои са тези продукти:

Газирани напитки
От тях няма абсолютно никаква полза, дори напротив – те са изключително вредни, защото освен всичко друго в тях се съдържат и огромни количества захар. Не се заблуждавайте, че ще утолят жаждата ви. Освен това не пропускайте и фактът, че често пъти причиняват кариес или други проблеми със зъбите.
По-добре се откажете от тях и ги заменете с домашно приготвена лимонада или пък с вода.



Сладко кисело мляко
Няма никакво съмнение, че киселото мляко е полезно, но не и това, което съдържа плодови добавки и захар. В никакъв случай не се заблуждавайте, че ще отслабнете с тези млека. Истината е, че в тях няма нищо полезно и здравословно. Препоръката на експертите е да консумирате натурално кисело мляко, към което сте добавили шепа пресни или сушени плодове.

Те не само са безполезни, а са вредни

Студен чай
Той също се нарежда сред вредните продукти. В него не само, че се съдържа голямо количество захар, а и не дава усещането за естествен чай.

Сладки изделия
Често пъти супермаркетите правят доста атрактивни промоции, при които при покупка на два продукта, получавате трети безплатно. Ако често купувате сладки неща, то в даден момент ще започнете за злоупотребявате с тях. Излишно е да споменаваме, че сладкото води до наднормено тегло, затлъстяване, диабет и редица други здравословни проблеми.

Обезмаслени продукти
Огромна заблуда е, че обезмаслените продукти са с нулево съдържание на мазнини и ще ви помогнат за поддържането на тънка фигура или пък за отслабване. Човешкият организъм има нужда от мазнини, но от полезни.

Замразени храни
Замразените храни, които все повече домакини предпочитат напоследък като готови палачинки, пици, кюфтета и какво ли още не, са пълни с вредни продукти. Несъмнено е бързо и удобно с тях, но се замислете струва ли си да подлагате здравето си на риск.
Истината е, че в тях се съдържат солидни количества сол, захар, консерванти и други вредни компоненти. Поради тази причина е добре да отделите малко повече време, но да приготвите сами храната, отколкото да я купувате готова, замразена.

Сок
За соковете тетрапак важат същите предупреждения, които споменахме по-горе за газираните напитки, пише zdrave.to.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.