Рецепта за изпитан натурален щит за косата, който ще я предпази от парещите слънчеви лъчи

0
490

Погрижете се добре за нея

косата
Погрижете се добре за нея

Всяка дама е наясно с факта, че парещите слънчеви лъчи през лятото, не се отразяват никак добре на косата.

Тъй като са в прекомерни количества, е добре да се погрижите за косата и кожата си, за да ги предпазите от евентуални проблеми.
Няма да е грешка, ако кажем, че слънчевите лъчи, са един от най-големите врагове на косата.

Комбинацията от слънце и морска вода пък е особено изтощаваща за нея. Разбира се в търговската мрежа се предлагат редица продукти за защитата й от слънчевото влияние.
В следващите редове ще ви разкрием рецепта от три натурални продукта, с които можете да приготвите маска в домашни условия, за да предпазите косата си от парещите слънчеви лъчи.
Те ще изиграят ролята на предпазен щит като в същото време ще възстановят хидратацията й.

За приготвянето на тази предпазна маска за коса в домашни условия се нуждаете от следните продукти:
1 жълтък
1 ч.л. лимонов сок
2 с.л. зехтин



С тази вълшебна маска ще я предпазите от парещите слънчеви лъчи

Смесете трите съставки в подходящ съд с помощта на миксер или пасатор. Ако искате маската да е с по-гладка и рядка консистенция, добавете и 1 ч.л. вода. По този начин ще ви е много по-лесно да я разнесете върху косата си. Нанесете я върху суха коса и я оставете да действа около 30 минути. След това отмийте маската с обилно количество хладка вода. Накрая я измийте с шампоан, както обикновено.

В резултат на дехидратацията на скалпа през лятото в нередки случаи се появява и досадния пърхот.
С него също бихте могли да се справите с натурални средства.

Ето някои от тях:

Натурален ябълков оцет
С негова помощ можете да се избавите много бързо от досадния пърхот. За целта е нужно да изплакнете за финал косата си с вода, в която сте разтворили оцет. Мирисът му не трябва да ви притеснява, тъй като ще изчезне още щом косата ви изсъхне. Най-доброто съотношение на вода и оцет за целта е 1:1.

Сода бикарбонат
Ако втривате в скалпа си сода бикарбонат веднъж седмично, гарантирано ще се избавите от досадния пърхот. Оставете я да подейства 15 минути, след което я отмийте с обилно количество хладка вода.

Не е изключено в началото на лечебния курс косата ви да изглежда доста по-суха от обичайното. Това не трябва да ви притеснява, защото е знак, че мастната секреция се регулира правилно. Нужно е да проявите малко търпение, тъй като след седмица-две косата ви ще се нормализира и вече няма да се усеща твърде суха при допир, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.