Херцогиня Кейт стана смел ветроходец заради нуждаещите се

0
470

Днес херцогиня Кейт показа, че да бъдеш кралска особа съвсем не е лесна работа. В името на хората в нужда тя стана и ветроходец

Херцогиня Кейт е опитен ветроходец и участва в днешната надпревара

Регатата за „Купата на краля“ се проведе днес на остров Уайт. Островът е любима дестинация за всички ветроходци и за кралските особи. Надпреварата трябваше да се проведе на 9 август.  Но се наложи да се състои ден по-рано, заради метеорологичната прогноза за предстоящо лошо време.

В регатата участваха осем яхти. В една от тях беше херцогиня Кейт, а в друга принц Уилям.

В надпреварата през тази година бяха ползвани яхти от най-новата серия „Сейл Джи Пи“. Определят ги като уникални. Казват, че не се движат, а направо  „летят“ над водите като достигат с лекота скорост от 90 км/ч. Не пропускайте и видеото долу.

Херцогиня Кейт показа, че има талант на опитен ветроходец. Тя не се страхува от вълните и от високата скорост. През 2014 г. даже победи своя съпруг принц Уилям. Тогава двамата взеха участие в регатата за „Купата на Америка“. Надпреварата се проведе в Нова Зеландия.



В Съобщението от двореца Кенсингтън се казва, че херцогът и херцогинята на Кеймбридж участват в „Купата на краля“ за набиране на средства за 8 каузи (те са изброени със син цвят) 

Регатата събира средства за благотворителни фондове, чиито патрони са принц Уилям и херцогиня Кейт. Със своето участие, младите кралски особи дават безценен пример на своите поданици.

Преди няколко седмици принц Хари участва в друга благотворителна кампания за набиране на средства. Състезанието беше по поло. Принц Уилям, принц Хари и техният баща принц Чарлз са отлични състезатели по поло. От няколко години принц Чарлз вече не се състезава, заради възрастта. Но неговите синове продължават старата семейна традиция в полза на нуждаещите се.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.