Избавете се бързо и лесно от гадните пъпки и петна по лицето

0
548

Всяко от тези средства действа безотказно

 

пъпки
Всяко от тези средства действа безотказно

Едва ли има човек, който да не се е сблъсквал с гадните пъпки по лицето в определен етап от живота си.

Неприятните пъпки, са истинско мъчение да всяка една дама, предвид, че не са никак лицеприятни.

За да се избавите бързо и успешно от неприятните пъпки обаче, първо трябва да установите причината, поради която се появяват.

Те могат да възникнат в резултат на:
– Бременност
– Недостиг на витамини
– Прием на някои медикаменти
– Стрес
– Липса на сън
– Хормонален дисбаланс и др.



Ако и вие сте изправени пред такъв проблем, няма от какво да се притеснявате. Съществуват редица средства за борба с неприятните пъпки. Освен това е от голямо значение хранителният режим, който спазвате. Ако прекалявате със сладките, пикантите или мазните храни, както и с газираните напитки, то появата на пъпки е неизбежна.

Един от най-лесните за спазване съвети е да наблегнете повече на приема на зеленчуци и плодове.
В никакъв случай не използвайте козметика, докато не се справите с проблема.

Естествените домашни средства, са един от най-добрите варианти за лечение на появата на пъпките или петна по лицето, тъй като са без странични ефекти за разлика от медикаментите.

Ето и 5 страхотни домашни средства за справяне с пъпките:

Лимонов сок
Съдържащият се в тях витамин С действа благотворно на кожата и я озарява. Достатъчно е да натопите памучен тампон в прясно изстискан лимонов сок и да третирате засегнатата повърхност. Оставете сока да изсъхне на лицето ви, след което го отмийте с хладка вода.

Което и от тези средства да изберете няма да съжалявате

Мътеница
Мътеницата (обезмаслено мляко) избелва петната по лицето успешно. Тя се прилага по същия начин като лимоновия сок. Оставя се да действа в продължение на 10 минути, след което се изплаква с хладка вода. Добре е да повтаряте тази процедура два пъти дневно – сутрин и вечер.

Картоф
Картофите също имат избелващо свойство. Достатъчно е да натриете петната по лицето си с прясно нарязан картоф и ще останете приятно изненадани от резултата.

Алое вера
Това растение е отлично средство за справяне с неприятните пъпки и тъмни петна по лицето. Достатъчно е да го нанесете директно върху проблемните зони и да изчакате 10 минути. След това се отмива с хладка вода. Повтаряйте процедурата сутрин и вечер.

Куркума
Тя е едно от най-популярните средства за лечение на пъпки и петна по лицето. Има свойството да намалява пигментацията и да избелва кожата. Нужни са ви 2 ч.л. куркума, прясно мляко и лимонов сок. Смесете всички продукти до получаването на гъста паста. След това я нанесете върху проблемните зони. Изчакайте 10 минути и отмийте, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.