Чудотворна икона на Пресвета Богородица с мощи ви очаква да й се поклоните

0
705

Една уникална чудотворна икона на Пресвета Богородица, в която са вградени мощи на известни светци, е изнесена за поклонение и ви очаква

Всички вярващи, които имат нужда от помощ, за да разрешат своите здравословни или други проблеми, да намерят правилния път в живота или просто да се докоснат до света на духовното чрез образа на Пресвета Богородица, могат да го направят до 25 май.

Чудотворната икона е изнесена за поклонение в Гигинския манастир “Св. безсребреници Козма и Дамян”.

От видеото ще научите повече за Светата обител и как да стигнете до нея.

Защо е уникална тази чудотворна икона на Пресвета Богородица?Иконата е изработена от  монаси от гръцкия манастир „Св. Богородица Косиница“.

bogorodica
Под лика на Пресвета Богородица са вградени мощите на светците, а вляво е подвижният кръст

Чудотворната икона е била донесена в България от проф. Богдан Филов през 1917 г. по време на Първата световна война.

Тази безценна светиня е оформена като книга. На външната страна е обшита с тъмно синьо кадифе и поставено Христовото разпятие.

На лявата страница, освен чудотворния лик на Божията майка, който е изобразен невероятно красиво, под него са вградени мощите на още 4-ма светци – Свети Пантелеймон и Свети Харалампий – доказани лечители, Света Петка Търновска и Българска – доказана в своята сила да дарява мъдрост и знание, Свети  Дионисий Константинополскипомогнал на много вярващи в нужда.

На дясната страница е поставен кръст, който е подвижен. От двете страни на кръста са изобразени Светите Константин и Елена.

Казват, че в кръста е вградена частица от Светия кръст Господен, на който е бил разпънат Иисус Христос и който е открит от Света Елена в Йерусалим.

Затова не трябва да се чудите и за момент дали тази икона има сила. Тя притежава огромна сила.

Понеже дълги години чудотворната икона на Пресвета Богородица е била скрита в съкровищницата на Националния исторически музей, тази година беше реставрирана.

Специалистите, които са работили по нея споделят, че са се избавили от главоболие и други здравословни проблеми.

Още снимки на чудотворната икона можете да разгледате ТУК. 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.