Изкъпаха Бойко Борисов с вълшебната вода от Плиска (СНИМКИ)

0
606

Бойко Борисов и група министри днес посетиха Плиска и както проф. Божидар Димитров обеща, ги окъпа с вълшебната вода от древния кладенец

Бойко Борисов, Лиляна Павлова, Ивайло Московски и Владислав Горанов посетиха древния комплекс Плиска.

Там ги посрещна проф. Божидар Димитров, който преди време каза в публичното пространство как баба Ванга му предрекла, че в момента, в който потече тази вода, България ще тръгне по пътя на просперитета.

Още тогава в ефира на ТВ медии, проф. Божидар Димитров пое ангажимент да изкъпе премиера Бойко Борисов, за да може да управлява страната и да я води напред.

Днес, след като поля със свещената вода, проф.  Божидар Димитров накара Бойко Борисов да си намокри болното коляно, за да не го боли повече.



pliska
Бойко Борисов и още трима министри посетиха Плиска

След премира, и тримата министри минаха през ритуалното измиване с тази вода.

Ще видим дали баба Ванга е направила вярното пророчество и дали България наистина ще започне да постига така желания и дълго чакан възход.

Тази вода не случайно е свята, защото преданието разказва, че именно с нея е бил покръстен цар Борис Първи, приел духовното християнско име Михаил.

С отпуснатите от правителството 500 хил. лева вече текат усилени проучвателни дейности.

pliska
Проф. Божидар Димитров къпе Бойко Борисов със свещената вода от древния кладенец

Отминалите времена наистина са били величествени.

В миналото  първата българска столица Плиска се е простирала на площ от 23 кв. км и е била най-големият град в цяла Европа през VII век.

Само за сравнение, град Константинопол, който бил  столица на Източната римска империя по същото време, е бил разположен  на  площ от едва 14,5 кв. км.

Друг любопитен факт за Плиска е, че това е първият град  в Европа, иззидан и укрепен от камък. Това е в периода след края на Римската империя.

По този повод Бойко Борисов искрено се надява Стара Плиска днес  да се превърне в уникален културно-исторически център, а  посетителите да се потапят в атмосферата на изминалите  векове и да научават какви велики  събития са се случвали тогава преди 1150 години.

 

pliska
Бойко Борисов и министрите разглеждат открития кладенец

Забележка: Снимките са от профила на Бойко Борисов във Фейсбук.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.