Признаци на хормоналния дисбаланс

0
305

Колкото по-рано вземете мерки, толкова по-добре

В този материал ще ви запознаем с признаците на хормоналния дисбаланс, които често остават незабелязани и задълбочават проблема.

Макар да сме наясно, че хормоните са изключително важни, често пъти ги пренебрегваме, когато нещо с тях се обърка.
Все пак основните признаци, издаващи, че сте попаднали в плен на хормоналния дисбаланс ще са ви от огромна полза. Колкото по-рано вземете мерки, толкова по-добре.

хормоналния дисбаланс
Колкото по-рано вземете мерки, толкова по-добре

Ето кои са основните признаци, издаващи, че сте попаднали в плен на хормоналния дисбаланс:

Безсъние
Макар често пъти да отдаваме безсънието си на прекалената умора, то това е един от основните признаци на хормоналния дисбаланс. Безсънието е причинено от прекалено ниските нива на хормона прогестерон. Пълната липса на този хормон води до постоянно безсъние, което е много опасно за здравето.



Стомашни проблеми
Болките в стомаха могат да се появят поради ред причини. Имайте предвид, че този орган е много чувствителен към промените в хормоните. Именно те са отговорни за честите подувания на стомаха.

Хроничната умора
Ако постоянно се чувствате уморени и отпаднали, това може да е вследствие на хормоналния дисбаланс. Твърде високото производство на хормона прогестерон ви кара да се чувствате все по-уморени. Другата причина за това ви състояние може да е дисфункцията на щитовидната жлеза.

Упорито акне
Упоритото акне, което продължава и след пубертета, е знак за хормонален дисбаланс и по-специално за завишени нива на хормона андроген.
Високите нива на андрогена много затрудняват работата на мастните жлези и причиняват запушване на порите.

Проблемите с паметта, почти постоянното главоболие и промените в гърдите също може да са знак за хормонален дисбаланс, пише ezine.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.