Дълголетието на японците се крие в тези прости правила

0
482

Не са никак трудни за спазване

Колкото и невероятно да ви звучи, дълголетието на японците наистина се крие в тези прости правила.

дълголетието
Не са никак трудни за спазване

Безспорен факт е, че именно японците са ненадминати шампиони по дълголетие. Казано с други думи при тях дълголетието е нещо обичайно и на него не се гледа като на чудо.
Средната продължителност на живота в Страната на изгряващото слънце е 86 години.

За съжаление у нас все по-рядко се срещат хора на тази възраст и може би ще се съгласите, че на тях се гледа като на истинско чудо на природата.
Освен това не можем да не отбележим факта, че японците, са изключително усмихнати и добронамерени хора. Наред това те са слаби и младолики до дълбоки старини за разлика от българите.

В следващите редове ще ви разкрием простичките правила, които обуславят дълголетието на японците. Не може обаче да се пренебрегне фактът, че в основата на всичко това е начинът им на живот и културата на хранене.



Ето кои са основните правила, които японците следват неотлъчно в ежедневието си. Именно с тях се обяснява добрият им тонус и външен вид:

1. Полуфабрикати
За разлика от всички останали, хората в Япония не консумират полуфабрикати.
Те залагат основно на прясната храна. Опитват се да подлагат храната си на минимална термична обработка.

2. Риба
Тя е сред основните им храни. Безспорен факт е, че поради съдържащите се в нея Омега-3 мастни киселини, тя е изключително полезна за здравето. Именно тази съставка е отговорна за запазването на младостта и доброто здравословно състояние.

3. Кръстоцветни зеленчуци
Японците консумират от тях в доста големи количества. Те залагат основно на броколи, карфиол, ряпа и зеле.

4. Соя и соеви продукти
Те също са сред основните храни, присъстващи в менюто им. Те съдържат голямо количество белтъчини и незаменими аминокиселини. Съдържанието им е напълно съизмеримо с това в месото.

5. Зелен чай
Приемат поне по две чаши зелен чай на ден. Не е тайна, че тази напитка е мощен антиоксидант, отлично средство за регенериране на клетките и за потискане развитието на раковите клетки.

6. Водорасли
Синьо-зелените водорасли заемат съществено място в менюто им. Считат се за супер храна, която елиминира токсините и забавя значително процеса на стареене.

7. Продукти
За разлика от останалите кухни в японската не се смесват много продукти в едно ястие. Порциите не се декорират. При тях разделното хранене е на почит и уважение, което обяснява защо не страдат от наднормено тегло.

Освен това залагат на приема на плодове и зеленчуци в сурово състояние, консумират малки порции храна и сдъвкват всичко много хубаво, пише pik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.