Изпитан лек при напукани устни

0
685

Цялата тази процедура трябва да се прави вечер преди лягане

Всяка дама знае, че със старта на студените дни се появява и проблемът напукани устни.

напукани устни
Цялата тази процедура трябва да се прави вечер преди лягане

Ако и вие имате напукани устни в студените зимни дни, можете лесно да решите този проблем. Дори и вие самите сте наясно, че сухите и напукани устни загрозяват сериозно външния вид. Вероятно и самото усещане не е сред най-приятните.

Несъмнено съвършените и сочни устни, са сред първите неща, които привличат мъжките погледи.
Още повече имайки предвид, че устните са наситени с нервни окончания, напукванията могат да прераснат в рани. А те са доста болезнени.

Ниските външни температури, лошите атмосферни условия и вятърът, са истински врагове на сочните устни. Те не само ги изсушават, а и ги напукват.
Освен вятърът и студът, за напукването на устните допринася и дишането през тях.



До проблема напукани устни може да доведе и приемът на някои медикаменти за лечение на акне. Дехидратацията също е проблем, който се отразява върху вида им. Каквато и да е причината, гледката не е от най-приятните, а усещането още повече.

Именно поради тази причина в следващите редове ще ви разкрием как да се справите бързо и лесно с проблема напукани устни.
Един от изпитаните съвети е вечер, когато миете зъбите си, да забършете устните си с хавлиената кърпа, упражнявайки малко по-силен натиск. По този начин ще премахнете мъртвите кожички.

Тази задача можете да свършите и с помощта на мека четка за зъби. Намокрете леко устните и правете кръгови движения с четката. По този начин не само ще премахнете мъртвите клетки от устните, а и ще подобрите кръвообращението им.

След като приключите с масажа, нанесете върху устните си пчелен мед и го оставете да престои за десет минути. По този начин ще подобрите значително еластичността на кожата на устните.
След това отмийте пчелния мед посредством хладка вода.

Накрая нанесете върху устните балсам, който в състава си има витамин Е. можете да го замените с бадемово масло или масло от жожоба.

Както вече споменахме цялата тази процедура трябва да се прави вечер преди лягане. По този начин ще дадете достатъчно време на кожата , за да се регенерира.
Не забравяйте, че с напредването на възрастта кожата изтънява и е нужно да полагате повече грижи за добрия й вид.

Това е нормален и съвсем естествен процес, който не бихте могли да спрете, но пък за сметка на това можете да забавите във времето.
Както виждате не е нищо сложно, нито пък е трудно да поддържате добрия вид на устните, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.