Внимание! Тези риби са вредни!

0
337

Не е добре да присъстват често в менюто ви

Вероятно често чувате как специалистите по хранене препоръчват да консумирате редовно риба.

риби
Не е добре да присъстват често в менюто ви

Знаете ли обаче към кои риби трябва да насочите вниманието си и кои не биха ви били от полза?

Хората, които са опитвали доста риби, са наясно, че повечето от тях са вкусни. Колкото и странно да ви звучи обаче, има и такива, които ако се хапват по-често, вредят на организма, вместо да са му от полза.

Вероятно мнозина от вас ще останат изненадани от някои риби в списъка на вредните такива. Въпреки всичко обаче е добре да вземете тази информация под внимание и да не я подценявате, ако не искате да си създадете здравословни проблеми.



Ето кои са видовете риби, които биха ви навредили повече, отколкото да ви донесат някаква полза при редовна консумация.

Вносен сом
Специалистите препоръчват да не залагате твърде често на консумацията на вносен сом. Истината е, че тази риба има способността да расте много бързо и производителите се възползват от това. За целта те ги блъскат с хормони, които вие после поемате, слагайки го на трапезата. Хормоните, които сомът поема, за да порасне по-бързо, са доста вредни за здравето.

Риба тон
При все, че на нашият пазар тази риба е доста скъпа и не е по джоба на всеки, се оказва и че е в списъка на рибите, които не са особено полезни.
Тази риба съдържа доста сериозни количества живак. Освен това, ако е била отгледана в рибарник, е тъпкана с хормони, които както стана ясно по-горе, не са никак полезни.
Препоръчителната месечна доза за възрастни е 100 гр. Не е добре да я давате на деца.

Скумрия
Това е една от рибите, които присъстват най-често на трапезата на българина. Тя също съдържа доста солидно количество живак. Ако сте от любителите на скумрия и тя често присъства в менюто ви, рискувате да натрупате доста живак в организма си, което не води до нищо добро.

Змиорка
Змиорките са доста мазни риби. И те като скумрията съдържат солидно количество живак. Поради тази причина те също не са подходящи за честа консумация. Препоръчително е месечната доза да не надхвърля 300 гр. за възрастни и 200 гр. за деца.

Пангасиус
За пангасиуса напоследък се изписа доста. Тази риба идва основно от река Меконг, която е една от най-замърсените реки в световен мащаб. Именно това е и причината, поради която не се препоръчва консумацията й, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.