Мощи на Свети Николай у нас творят ежедневно чудеса

0
421

Частицата от чудотворните мощи на Свети Николай у нас е огромна духовна благодат. Всеки вярващ, който им се поклони и се помоли, получава помощ Свише

В центъра на град Стара Загора се издига красив храм.

Свети Николай Чудотворец
Литийно шествие с икони и с мощите на Свети Николай Чудотворец в Казанлък

Той носи името на Свети Николай Чудотворец. Голямата чудотворна икона на Свети Николай е поставена до олтара вляво. Друго голямо духовно богатство на този храм са мощите на великия чудотворец.

В навечерието на Успение Богородично миналата година, чудотворните мощи на Свети Николай бяха пренесени за поклонение от Стара Загора в Казанлък. Сами можете да съпреживеете това духовно събитие чрез видеото долу.

Мощите пристигнаха с полицейски ескорт. Придружаваха ги двама митрополити. Негово Светейшество Средно- и западноевропейски митрополит Антоний и Негово светейшество Старозагорски митрополит Киприан.Мощите бяха изложени за поклонение и в самия ден на Успение Богородично – 15 август 2017 г.

Вярващите от Казанлък и от околните селища имаха уникален шанс да им се поклонят в храм “Успение Богородично”.  Църквата се намира в самия център на Казанлък, зад сградата на Общината, близо до Военния клуб в града.

След това вечерта чудотворните мощи на Свети Николай бяха върнати обратно в Стара Загора.

Свети Николай Чудотворец
Мощите на Свети Николай Чудотворец са вляво. Частицата от Светия Кръст Господен е вдясно

Всеки от вас, който има път към Стара Загора, нека отдели няколко минути време, за да посети църквата Свети Николай.

Винаги има за какво да помолите чудотвореца да ви окаже помощ. А чудотворните мощи, които се намират в храма, са гаранция, че вашите молби ще бъдат чути.

Ако в момента имате нужда от помощ, но не можете да пътувате до Стара Загора, помолете се на мощите сега.

В раката е изложена и малка частица от Светия Кръст Господен. На него е бил разпънат Господ Иисус Христос на Голгота. Затова той също притежава чудотворна сила.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.