Изхвърлете веднага тези съдове от кухнята си, за да не се разболеете от…

0
365

Тези съдове се оказват изключително опасни

За никого не е тайна, че в древни времена сребърните съдове са били неизменна част от кухнята на заможните семейства.

кухнята
Тези съдове се оказват изключително опасни

С течение на времето обаче те започнали да се чудят с какво да заменят скъпоструващата сребърна посуда. С времето те започнали да се чудят за по-икономичен вариант на тази посуда.

Търсенето продължило доста дълго време. Заместникът на среброто бил открит едва в средата на миналия век. Оказало се, че евтиният вариант на сребърните съдове, са алуминиевите съдове. От алуминий правели не само съдове, а електропроводници, вани, дори и самолети.

Новите съдове в кухнята били представяни като изключително удобни. Изобретателите обаче премълчавали един много важен факт, а именно, че това удобство лишава хората от.. здравето им.



Вероятно вие също имате алуминиеви съдове в кухнята си и се питате откъде накъде тези съдове ви лишават от здравето ви.
Истината се крие в това, че алуминият притежава свойството да се натрупва в тялото. Той е изключително вреден за мозъка, тъй като убива безпощадно клетките му.

Голяма част от случаите на анемия също са породени именно от натрупването на алуминий в организма. И не на последно място, трябва да знаете, че той образува артрит. Голяма част от майките ни, са отгледани и израснали именно с алуминиева посуда и… имат артрит.

Редица изследвания сочат, че в кръвта на пациентите, страдащи от артрит, има седем пъти повече алуминий, в сравнение с кръвта на здрав човек. Освен това този лек метал нанася тежки последствия върху метаболизма и нервната система.

Алуминият успява да проникне в човешкото тяло, задвижван от водата. Освен това той може да проникне и чрез въздуха, както и чрез козметиката, която използвате.
Със сигурност всеки един от вас използва дезодоранти. Може би не сте се зачели в етикетите, но всеки един дезодорант съдържа алуминиев хлорхидрат или казано с други думи – алуминиева сол.

След проведени редица изследвания, медици от САЩ доказаха, че ракът на гърдата при представителките на нежния пол, с изключение на случаите, в които е наследствен, също е причинен от алуминия. И по-точно от използването на такива дезодоранти. Именно поради тази причина в Щатите вече се произвеждат дезодоранти без алуминий.

Този елемент е нужен на организма ви, тъй като насърчава възстановяването на тъканите и е полезен за целостта на костите. Но алуминият в посудата в кухнята, е доста опасен. Поради тази причина специалистите съветват да избягвате да готвите с алуминиево фолио или пък да опаковате храна с него, пише jenata.blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.