4 лесни трика, които ще ви спестят пари по Коледа (II част)

0
337

Не се презапасявайте с храни, напитки и подаръци

Както вече споменахме в първата част на този материал с наближаването на Коледа, хората сякаш биват обзети от предпразнична треска и се впускат в истерично купуване на подаръци.

Коледа
Не се презапасявайте с храни, напитки и подаръци

За съжаление в нередки случаи в старанието си да зарадвате някого с колкото се може повече подаръци, го затрупвате с ненужни вещи. Затова един от съветите на специалистите е да се опитате да научите от какво наистина има нужда човека, когото искате да зарадвате или пък кое е онова, което наистина много иска да има.

Обикновено хората превръщат Коледа в истерична размяна на подаръци, а идеята на този празник е да запази уважението и принадлежността към рода и семейството.
В този ред на мисли не се престаравайте в избора на подарък. Може да изберете нещо дребно и символично, важното е да покаже на човека, за когото е предназначен, че го обичате с цялото си сърце.

Можете да го зарадвате дори с лакомство, това, което наистина обича най-много. Не се престаравайте обаче и с количеството на лакомствата, тъй като както знаете, те не са от най-здравословните храни.



Ето и няколко полезни съвета, които наистина ще ви помогнат да спестите пари по Коледа и да не останете с празни джобове след новогодишните празници:

Ненужни покупки
Ограничете ненужните покупки. Не се хвърляйте да купувате всички храни и напитки, които са на промоция. Преценете правилно какво точно ще ви трябва и купете само него. Разбира се всеки човек се изкушава от лъскавите опаковки на шоколадите и напитките в магазина. Едва ли обаче имате нужда от всеки един коледен шоколад, който е изложен на щанда. Още повече, че ако наистина обичате човека, на когото ще подарите такова лакомство, трябва да помислите и за здравето му. Не забравяйте, че шоколадите определено не са от най-полезните храни. Ограничете покупките си само до онова, което наистина ви е нужно.

Не чакайте последния момент
В никакъв случай не чакайте последния момент, за да направите покупките, които сте планували. Добре е да направите покупките си за Коледа на няколко пъти. Освен това преценете правилно точно какво и колко ви е нужно. Няма смисъл да се презапасявате, защото все пак не идва Краят на света, а празник, който ще събере семейството ви. За целта най-добре би било да си съставите прецизен списък с храни и подаръци, които планирате да купите. Когато отидете на пазар бъдете целеустремени и не се разсейвайте от десетките малки джунджурии, които са като магнит за очите ви, пише blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.