4 лесни трика, които ще ви спестят пари по Коледа (II част)

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Не се презапасявайте с храни, напитки и подаръци

Както вече споменахме в първата част на този материал с наближаването на Коледа, хората сякаш биват обзети от предпразнична треска и се впускат в истерично купуване на подаръци.

Коледа

Не се презапасявайте с храни, напитки и подаръци

За съжаление в нередки случаи в старанието си да зарадвате някого с колкото се може повече подаръци, го затрупвате с ненужни вещи. Затова един от съветите на специалистите е да се опитате да научите от какво наистина има нужда човека, когото искате да зарадвате или пък кое е онова, което наистина много иска да има.

Обикновено хората превръщат Коледа в истерична размяна на подаръци, а идеята на този празник е да запази уважението и принадлежността към рода и семейството.
В този ред на мисли не се престаравайте в избора на подарък. Може да изберете нещо дребно и символично, важното е да покаже на човека, за когото е предназначен, че го обичате с цялото си сърце.

Можете да го зарадвате дори с лакомство, това, което наистина обича най-много. Не се престаравайте обаче и с количеството на лакомствата, тъй като както знаете, те не са от най-здравословните храни.

Ето и няколко полезни съвета, които наистина ще ви помогнат да спестите пари по Коледа и да не останете с празни джобове след новогодишните празници:

Ненужни покупки
Ограничете ненужните покупки. Не се хвърляйте да купувате всички храни и напитки, които са на промоция. Преценете правилно какво точно ще ви трябва и купете само него. Разбира се всеки човек се изкушава от лъскавите опаковки на шоколадите и напитките в магазина. Едва ли обаче имате нужда от всеки един коледен шоколад, който е изложен на щанда. Още повече, че ако наистина обичате човека, на когото ще подарите такова лакомство, трябва да помислите и за здравето му. Не забравяйте, че шоколадите определено не са от най-полезните храни. Ограничете покупките си само до онова, което наистина ви е нужно.

Не чакайте последния момент
В никакъв случай не чакайте последния момент, за да направите покупките, които сте планували. Добре е да направите покупките си за Коледа на няколко пъти. Освен това преценете правилно точно какво и колко ви е нужно. Няма смисъл да се презапасявате, защото все пак не идва Краят на света, а празник, който ще събере семейството ви. За целта най-добре би било да си съставите прецизен списък с храни и подаръци, които планирате да купите. Когато отидете на пазар бъдете целеустремени и не се разсейвайте от десетките малки джунджурии, които са като магнит за очите ви, пише blitz.bg.

loading...Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар