Ето защо трябва винаги да имате по един блистер аспирин под ръка (II част)

0
783

Със сигурност ще останете доволни от резултатите

Както вече сами се убедихте в първата част на този материал, добре познатият аспирин може да свърши чудеса и да ви е от огромна полза не само в домакинството, а и в разкрасителните процедури.

аспирин
Със сигурност ще останете доволни от резултатите

В следващите редове ще ви разкрием за какво още можете да използвате вълшебния аспирин.

Ето и останалите приложения на добре познатия аспирин:

Почистване на ваната
Колкото и невероятно да ви звучи, аспиринът може да ви е от огромна полза при почистването на ваната, особено когато по нея е полепила засъхнала пяна. Със сигурност тази гледка не е никак приятна. Добрата новина е, че можете да се справите за раз време с нея. Достатъчно е да стриете на прах пет аспирина и да ги добавите към почистващия препарат. Нанесете сместа върху замърсения участък и я оставете да действа в продължение на половин час. След това изплакнете с вода или забършете с чиста и суха кърпа.



Удължете живота на цветята във вазата
За да удължите живота на красивите цветя във вазата ви, е достатъчно да добавите няколко таблетки аспирин към водата. Този трик се отразява изключително добре на розите. Благодарение на него ще можете да ги съхраните свежи и красиви за по-дълго време.

Намалява значително акнето
Благодарение на мощните противовъзпалителни свойства на аспирина, той може да ви е от огромна помощ в борбата с акнето. За целта стрийте на прах 2-3 таблетки аспирин и ги разтворете с прясно изцеден сок от лимон. Нанесете получената смес върху засегнатия участък и я оставете да действа 5-10 минути. След това отмийте с хладка вода. Избягвайте да се излагате на пряка слънчева светлина след прилагането на тази процедура.

Премахване на петната от пот по дрехите
Със сигурност петната от пот по дрехите, са изключително неприятна гледка. За да се справите бързо и лесно с тях, е достатъчно да нанесете върху замърсения участък таблетка аспирин, разтворена в топла вода. Оставете сместа да действа цяла нощ. На сутринта изперете дрехата по обичайния начин. Със сигурност ще останете доволни от резултата.

Намалява петната по кожата
В аспирина се съдържа мастноразтворима съставка, която често пъти се използва при направата на кремове за изсветляване на кожата. Стрийте 7 таблетки аспирин и ги добавете към 3 с.л. кисело мляко и 1 с.л. чист пчелен мед. Сместа се нанася върху предварително почистена кожа на лицето. След 15 минути отмийте с хладка вода. С тази маска ще направите кожата си сияйна, ще й осигурите лек матиращ ефект, ще намалите белезите и ще предпазите порите от запушване, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.