Ето защо трябва винаги да имате по един блистер аспирин под ръка (I част)

0
458

Той е неизменен помощник в разкрасителните процедури

Опитайте се винаги да имате под ръка по един блистер аспирин.

аспирин
Той е неизменен помощник в разкрасителните процедури

Със сигурност той ще ви е от огромна полза при редица ситуации. Може би дори не сте предполагали, че добре познатият на всички аспирин може да се използва и за нещо друго, освен за успокояване на болки от различен произход, както и за понижаване на температурата.

Е, време е да научите, че познатият аспирин има редица изненадващи приложения. В следващите редове ще ви разкрием някои от тях.

Ето ги:



Ухапване от насекоми
Можете спокойно да приложите аспирина, когато сте били надупчени безмилостно от насекоми. Той не само ще помогне за намаляване на подутината, а и ще облекчи значително сърбежа, особено при ухапване от комар. За целта трябва само да стриете на прах една таблетка аспирин и да го разтворите в 1 с.л. вода. След това с получената смес намажете засегнатия участък.

Отличен ексфолиант
Освен всичко друго, аспиринът е и отличен ексфолиант, с който можете да премахнете мъртвите клетки. Полезните му свойства за кожата обаче далеч не се изчерпват дотук. Освен това той ще ви помогне за свиване на порите, както и за намаляване на омазняването. Достатъчно е само да разтворите няколко таблетки аспирин в малко вода и да нанесете сместа върху лицето. Оставете я да действа в продължение на 10-тина минути, след което я отмийте с хладка вода. В случай, че кожата ви е твърде чувствителна, трябва да подходите много внимателно с аспирина, за да не предизвикате раздразнение. Най-добре е да го приложите върху малък участък на ръката, за да видите как ще реагира кожата ви.

Възстановява увредената коса
Дори и косата ви може да извлече полза от полезните свойства на аспирина. За целта е нужно да разтворите един блистер аспирин в 200 мл. топла вода. Нанесете получената смес върху чиста коса и я оставете да действа 15 минути, след което отмийте. Тази смес ще възстанови косата ви за раз време.

Премахва пърхота
Хората, страдащи от пърхот знаят колко неприятен може да бъде той. Не само причинява сърбеж по главата, а и създава сериозен дискомфорт. Можете да се избавите много лесно от него. Трябва само да добавите две таблетки аспирин, стрити на прах към шампоана, с който миете ежедневно косата си.

Лек за мазоли и груба кожа
За да премахнете мъртвите кожни клетки и да придадете копринена мекота на петите си, можете спокойно да заложите на употребата на аспирин. За целта стрийте на прах 7 таблетки аспирин и добавете към тях 1 ч.л. прясно изцеден лимонов сок. Нанесете тази смес върху ходилата и ги покрийте с топла кърпа. След десет минути ексфолирайте твърдите кожни частици с пемза, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.