Тези масла освежават кожата като с магическа пръчица (II част)

0
349

Те са истински вълшебници

 

кожата
Те са истински вълшебници

В първата част на този материал ви запознахме с някои от натуралните съставки, които ще ви помогнат да освежите кожата си като с магическа пръчица.

За съжаление времето оставя неумолимо своите отпечатъци върху кожата, а и не само. Има обаче лесен и сравнително евтин начин да поддържате кожата си в отлично състояние, без да се налага да се подлагате на скъпи процедури.

Става въпрос за някои масла, които имат отлично въздействие върху кожата. Както вече се убедихте от първата част на този материал, някои от тях имат дори лифтинг ефект.

Ето кои са най-добрите масла за поддържането й в отличен вид:



Масло от шипка
В маслото от шипка се съдържат повече от 15 вида мастни киселини. Сред множеството мастни киселини, съдържащи се в това масло, са линоленовата и линоловата, които увеличават многократно защитните сили на епидермиса. Освен това в маслото от шипка се съдържа и солидно количество витамин А, който се бори успешно с възрастовите промени. Витамин С пък на свой ред я подхранва с кислород и я предпазва от действието на свободните радикали.

Масло от праскова
Съдържащите се витамин А и Е в маслото от праскова овлажняват и изглаждат леко кожата. Витамин В15 пък подобрява значително притока на кръв в тъканите. Още след първите няколко пъти употреба на маслото от праскова ще установите, че кожата ви е станала значително по-гладка и кадифена на допир.

Масло от морски зърнастец
Съдържащите се в маслото от шипка фосфолипиди възстановява метаболизма на мазнините в тъканите. След като го нанесете върху лицето си, кожата ви няма да стане мазна, нито пък ще заблести така, че да сметнете като лампа.
Също така това масло е богато и на стероли – противовъзпалителни вещества, които действат като антисептик.
Маслото от морски зърнастец има не само подмладяващ, а и лечебен ефект. То ще изравни цвета на кожата ви, ще облекчи дразненето и ще подпомогне зарастването на раните, ако имате такива.

Кокосово масло
Съдържащите се в кокосовото масло лауринова и миристинова киселина имат мощен подмладяващ ефект. На свой ред фолиевата киселина (витамин В9) и тиаминът (витамин В1) се борят успешно с кожните обриви и акнето.
Кокосовото масло е и отлично средство за борба с изгарянията и защита от слънцето. То има свойството да регенерира кожата на клетъчно ниво.

Кое от всичките масла би било най-полезно за кожата ви, всяка от вас би могла да прецени сама. След употребата им кожата ви определено ще придобие много по-свеж вид в сравнение с преди, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.