Маслата, с които кожата ви ще стане като на 20-годишни (I част)

0
357

Някои от тях могат да се използват както външно, така и вътрешно

 

кожата
Някои от тях могат да се използват както външно, така и вътрешно

Всяка дама е наясно, че трябва да полага грижи за кожата си, за да изглежда добре.

За съжаление времето рисува по безмилостен начин бръчки и тъмни петна по кожата. Добре е да сте наясно с факта, че тези проблеми се появяват сравнително по-бързо, ако не поддържате кожата си добре хидратирана, (т.е, ако е суха).

Ако искате тя да изглежда наистина добре, е нужно да се погрижите за хидратацията й. В този ред на мисли дерматолозите посочват, че естествените масла се справят много по-добре от разни мазила.

Ето и кои са най-добрите масла за подхранване, с които кожата ви ще изглежда като на 20-годишни:



Зехтин
Той е универсално средство и може да се използва както външно, така и вътрешно. Имайте предвид, че той много повече овлажнява, отколкото да подхранва кожата. Освен това е добра основа, която може да бъде комбинирана с редица други продукти. Например няма да сгрешите, ако добавите няколко капки от него към нощния си крем.

Рициново масло
Често пъти се използва за укрепване на косата, веждите и миглите. То обаче е изключително полезно и за околоочния контур. В него се съдържат линолова, олеинова и рицинова киселина, които се абсорбират много бързо. За разлика от останалите масла от него няма да остане мазен слой по лицето ви.

Масло от жожоба
Това вечнозелено растение се среща в северноамериканските пустини. Маслото, което се извлича от жожобата е с уникален състав. Съдържащата се в него ейценова киселина подобрява значително клетъчния метаболизъм и регенерацията на кожната тъкан. Колагенът пък на свой ред е почти идентичен с човешкия, така че маслото от жожоба е отлично средство за грижа за кожата.

Ленено масло
Това, което го отличава от останалите масла е, че в него се съдържа протеин. Именно на тази му съставка се дължи подмладяващия ефект, който оказва върху кожата. Можете да постигнете невероятен лифтинг ефект дори и в домашни условия, ако го използвате редовно.

Бадемово масло
Можете да използвате този продукт неопределено време. Освен това бадемовото масло може да се прилага както вътрешно, така и външно. То е изключително богато на протеини и ненаситени мазнини, които действат подхранващо на организма отвътре. Магнезият, калцият и мастноразтворимите витамини пък ще подхранят отлично кожата ви отвън.
Имайте предвид, че това масло е с лек избелващ ефект. С него можете да съживите кожата, изгубила тонуса си.

Всяка дама познава добре кожата си, така че бихте могли да прецените правилно кое масло би било най-подходящо за вас, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.