Няколко нощни навика, които съсипват косата ви

0
375

Не си лягайте с мокра коса

Ако и вие сте от дамите, които имат тези нощни навици, то трябва да сте наясно, че те се отразяват пагубно на косата ви.

косата
Не си лягайте с мокра коса

В следващите редове ще ви разкрием кои са нощните навици, които съсипват косата ви. Безспорно всеки иска да има здрава и хубава коса. Поради тази причина козметичните компании създават все нови и нови продукти, а хората са склонни да пръснат луди пари за тях.

Истината обаче е, че без оглед на това колко скъпи шампоани, балсами и маски използвате, те няма да имат особен ефект върху косата ви, ако практикувате тези вредни навици. Малцина са наясно с факта, че докато спят могат да нанесат сериозни увреждания върху нея и тя да изгуби бляскавия и здрав вид.

Ето кои са тези грешни навици:



Мокра коса
Трябва да знаете, че тя е най-слаба именно когато е мокра. Търкането в калъфката може да й причини сериозни увреждания или пък да предизвика разцепване на косъма. Затова, ако си вземате душ вечер, уверете се, че косата ви е изсъхнала напълно, преди да си легнете.

Кок
В някои случаи кокът е идеален. Ако обаче държите денонощно косата си на стегнат кок или опашка, можете да увредите сериозно косъма. Не носете косата си по един и същ начин дълго време, особено докато спите. В противен случай това ще доведе до изтъняване и накъсване на косъма. Ако не обичате косата ви да е спусната, докато спите, най-добре да я сплетете на плитка, но в никакъв случай не трябва да е стегната.

Сресване
Задължително решете косата си преди лягане. Имайте предвид, че ресането преди сън стимулира скалпа и космения фуликул. Освен това сресването има релаксиращ ефект, така че може да ви помогне да заспите много по-лесно. И не на последно място трябва да отбележим, че здравият сън има благотворно въздействие дори и върху косата ви.

Ластик
Не я връзвайте със стегнат ластик. Ако тя все още е влажна, ластикът ще направи гънки по нея и може да увреди цялата област на връзването. Най-добре е да използвате шнола.

Овлажняване
Мнозина пренебрегват факта, че косъмът се нуждае от допълнително овлажняване и пренебрегват тази процедура. Ако я миете сутрин, то вечерта е правилното време да приложите различни продукти за овлажняване. Можете да използвате и кокосово масло, а на сутринта да го отмиете.

Лак за коса
Никак не са малко дамите, които си позволяват да спят с лак за коса. Имайте предвид, че този продукт може да я изсуши и направо да я съсипе. Поради това е по-добре а си вземете душ преди лягане. Задължително изсушете косата си, преди да си легнете, пише zdrave.to.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.