Ето защо е добре да пиете по чаша айран всеки ден

0
608

Само една чаша от тази напитка, а толкова много ползи за организма

 

айран
Само една чаша от тази напитка, а толкова много ползи за организма

Със сигурност сте наясно с количеството вода, което трябва да поемате ежедневно, но едва ли сте предполагали колко полезен може да бъде ежедневният прием на чаша айран.

Предвид, че се намираме на прага на лятото, при все, че температурите на моменти по-скоро напомнят за есенно-зимния период, е добре да сте наясно с полезните напитки за този сезон. Вместо сладък сок или безалкохолно е много по-добре да изпиете чаша айран.

Този ориенталски еликсир не само ще ви помогне успешно да се справите с жегата, а и ще попълни резервите от микроелементи в тялото ви.
За никого не е тайна, че можете да си направите айран от козе, краве или овче кисело мляко, а защо не и от биволско. Освен това той се комбинира добре дори с алкохола.

Ето и ползите за здравето, които можете да извлечете от ежедневния прием на чаша айран:



– Оказва благоприятно влияние върху храносмилателния тракт. Освен, че се абсорбира добре от организма, той стимулира червата и по този начин формира благоприятна микрофлора.
– Усилва стомашната секреция, в резултат на което жлъчните пътища се почистват изключително ефективно.
– Тонизира мускулите. Това му свойство се дължи на факта, че усилва кръвообращението.

Определено няма да сгрешите, ако приемате ежедневно по чаша от тази напитка

Истината е, че високата оценка на тази напитка идва от факта, че айранът утолява перфектно жаждата. Освен това той предпазва успешно от сезонни заболявания, тъй като укрепва имунната система. Много хора твърдят, че именно айранът е и най-добрият лек за махмурлук.

Ето и ползите за фигурата от ежедневния прием на чаша айран:

– Смята се, че тази напитка, е едно от най-ефективните и безопасни средства за отслабване.
– Айранът успешно пречиства организма от вредни токсини и нездравословни неща. Цялата тази работа вършат млечно-киселите бактерии.
– Подобрява храносмилането и нормализира метаболитните процеси.

Това е напитката, която диетолозите препоръчват горещо да използвате за „гладните дни“. Той не само е много по-вкусен от киселото мляко и редица други млечни продукти, а е и по-лесен за приемане. Същевременно айранът съдържа доста хранителни вещества и благодарение на това удължава усещането за ситост.

Диетолозите твърдят, че ако поне два дни в седмицата карате само на айран, то със сигурност ефектът няма да закъснее. Съвсем скоро ще забележите, че вече можете да се вкарате в старите дънки, които до неотдавна гледахте отдалеч, защото щяхте да ги пръснете по шевовете. Несъмнено това е един от най-месните и както вече споменахме – здравословни начини за отслабване, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.