Ето какво не трябва да поръчвате никога в ресторант

0
630

Сред най-лошите избори са топлата супа и безалкохолното с лед

 

ресторант
Сред най-лошите избори са топлата супа и безалкохолното с лед

Специалисти разкриха храните и напитките, които не е добра идея да поръчате, посещавайки ресторант.

Без значение какъв е поводът, ако сте отишли на ресторант, по-добре никога да не поръчвате тези неща, колкото и примамливи да изглеждат те в менюто, дори и да сте зверски гладни.

Служители в кухни и ресторанти от цял свят разкриват какво не трябва да поръчвате, когато сте на заведение. Ето кои са храните и напитките, събрали най-голям отрицателен вот според коментаторите от форумите на Reddit, в които професионални служители споделят мненията си.

Супа
При все, че мнозина влизат в заведение в обедната почивка, за да хапнат топла супа, особено през есенно-зимния период, се оказва, че тя е един от най-лошите избори, които бихте могли да направите. Специалистите издават, че тя никога не се охлажда правилно през нощта, за да може да остане топла да по-дълго време.



Плодови коктейли
Имайте предвид, че плодовете, от които се правят коктейлите по заведенията, масово не се измиват както трябва. Освен това в преобладаващата част от случаите те се обработват с голи ръце, което е напълно недопустимо.

Обърнете внимание на менюто
Специалистите съветват да не си поръчвате абсолютно нищо от ресторант, в който има повече от осем страници в менюто. На практика това говори повече от ясно, че всички храни, които ще ви бъдат предложени, са замразявани и се претоплят в микровълновата или в печката.

Добре е да се вслушате в тези съвети

Вегетарианска пица
Добре е да сте наясно с факта, че в соса на вегетарианската пица има животинска мазнина, която играе ролята на естествен сгъстител. Едва ли бихте искали да консумирате подобен продукт, предвид, че сте заложили на вегетарианска храна.

Пуканки
Със сигурност преобладаващата част от вас влизат в киносалона с пуканки в ръка. Специалистите обаче съветват да не купувате пуканки в киното на първата прожекция за деня. Истината е, че в преобладаващата част от случаите те са останали от вечерта и са претоплени.

Масло от трюфели
Избягвайте да си поръчвате каквато и да било храна, в която се съдържа масло от трюфели. Истината е, че то има синтетична миризма, а и освен това ви вкарват в заблуда, тъй като трюфелите далеч не се използват за това.

Безалкохолно с лед
Предвид предстоящия летен сезон, когато всеки от нас би изпил с удоволствие студена напитка, съдържаща солидно количество лед, то трябва да сте наясно с един факт. Множество изследвания сочат, че ледът в преобладаващата част от ресторантите съдържа много по-голямо количество бактерии, отколкото бихте могли да откриете в тоалетната. Това се дължи на факта, че машините за лед се чистят изключително рядко, за разлика от тоалетните, пише pochivka.blitz.bg

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.