Ето как да се избавите бързо и лесно от белите петна от дезодорант по дрехите

Вероятно всяка сама се е сблъсквала с неприятните бели петна от дезодорант по дрехите. Появата им може да развали не само

0
548

Не ги допускайте, защото правят лошо впечатление

 

Не ги допускайте, защото правят лошо впечатление

Вероятно всяка сама се е сблъсквала с неприятните бели петна от дезодорант по дрехите.

Появата им може да развали не само настроението ви, а и да ви провали деня. Със сигурност не е никак приятно да се появи бяло петно от дезодорант по блузата ви.

В същото време не можете да се лишите от употребата на дезодорант, тъй като е крайно неприятно да миришете на пот, а да не говорим за петната от пот върху дрехите… Истината е, че всяка дама е наясно какво представлява дезодорантът, но в същото време не всички са наясно как да го използват правилно.

Именно от това е породен и проблемът с белите петна от дезодорант по дрехите. Мнозина дори твърдят, че тези петна са знак на нечистоплътност. В никакъв случай не си позволявайте да се показвате в този вид пред хората.



За да се справите с този проблем, ще ви помогне дори и обикновеният сапун. Нужно е първо да намокрите белите петна, след това да ги натриете със сапун и да сложите дрехата в пералнята. Изперете дрехата, както обичайно, според посочената на етикета температура. Ще се изненадате от ефекта.

Забравете за този проблем!

Ако обаче не сте обърнали внимание на белите петна от дезодорант върху дрехата доста дълго време, то те стават изключително упорити. В тези случаи тяхното премахване разбира се, се затруднява до голяма степен, но пък не е невъзможно.

Ако сте попаднали в подобна ситуация, то това, което трябва да направите, е да потопите дрехата в солен разтвор. Оставете я да престои в този разтвор поне 2-3 часа, след което я изплакнете обилно с вода.

Неприятните бели петна от дезодорант по дрехите можете да третирате и със слаб разтвор на оцетна киселина или лимонов сок.
Глицеринът също ще ви помогне – нужно е да го нанесете върху замърсеното място и след няколко минути да го почистите със салфетка, напоена в ацетон.

Можете да сте абсолютно сигурни, че всеки един от тези съвети, действа безотказно. Кой от тях ще изберете зависи само от това с какви препарати разполагате под ръка. И най-важното – не допускайте появата на тези петна, тъй като те наистина правят доста неприятно впечатление. Със сигурност хората около вас няма да останат очаровани от наличието им.

Не отлагайте премахването им, защото както вече споменахме – колкото по-дълго останат тези петна по дрехата ви, толкова по-трудно се отстраняват, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.