За дамите: Правилна употреба на дезодорант

Неправилната употреба на любимия ви дезодорант може да ви създаде редица неприятности. Една от тях е появата на неприятни

0
500

Много е важно да не пренебрегвате тези правила, за да извлечете максимална полза

 

дезодорант
Много е важно да не пренебрегвате тези правила, за да извлечете максимална полза

Неправилната употреба на любимия ви дезодорант може да ви създаде редица неприятности.

Една от тях е появата на неприятни бели петна по дрехите. Със сигурност не би ви било приятно да се появите в този вид на обществено място. А и специалистите посочват, че наличието на бели петна по дрехите говори за нечистоплътност.

За да не се стига дотам, а и да не миришете на пот, въпреки редовната употреба на дезодорант против изпотяване, е нужно да сте наясно с някои основни правила.

Ето ги и тях:



Правило №1
В никакъв случай не използвайте дезодорант върху влажна кожа. Много хора нанасят дезодоранта веднага след баня, без да осъзнават каква огромна грешка допускат. Истината е, че влагата унищожава защитния слой, създаван от дезодоранта и го вкарва в порите на кожата. Едва ли бихте искали да си причините това.

Правило №2
Никога не използвайте дезодорант веднага след бръснене. Единственото, което ще постигнете по този начин е да раздразните и изсушите кожата.

Правило №3
Не бъркайте дезодорант с антиперспирант. Докато целта на дезодоранта е да маскира неприятната миризма, то тази на антиперспиранта, е да предотврати появата й. Това означава, че ако въпреки, че използвате дезодорант, проблемът остава неразрешен, е време да го замените с антиперспирант.

Следвайте тези правила и няма да сгрешите

Правило №4
При закупуването на дезодорант или антиперспирант, задължително погледнете съдържанието. Имайте предвид, че евтините антиперспиранти, а и някои дезодоранти, съдържат алуминий, който блокира потните жлези, а това не е в полза на здравето ви. Несъмнено в краткосрочен план тези дезодоранти/антиперспиранти имат ефект, но както вече казахме, се отразяват негативно на здравето ви и едва ли бихте искали да си причините това.

Правило №5
В никакъв случай не замествайте душа с дезодорант. Истината е, че дори да покриете потта с пет слоя дезодорант, ефектът ще е само временен. Няколко часа по-късно потта ще започне да мирише още по-силно и ще се озовете в доста неприятна ситуация.

Правило №6
Не вярвайте на 100% на написаното върху етикета! Дори върху него да е отбелязано, че дезодорантът е с трайност 48 часа, не се доверявайте. За всеки случай е добре да се пръскате по-често с него, за да не изпаднете в неприятна ситуация.

Правило №7
Най-добре е да използвате антиперспиранта преди лягане. Факт е, че потните жлези са по-слабо активни по време на сън. По този начин ще дадете възможност на агента да се абсорбира по-добре и да активира защитната бариера за следващия ден.

Правило №8
Рол-он-ът е много по-ефективен от дезодоранта и рискът да остави следи по дрехите ви, е значително по-малък, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.