Изпитан домашен тест издава дали динята съдържа твърде много нитрати

0
1135

Не е нужно да харчите пари за лабораторни изследвания

 

динята
Не е нужно да харчите пари за лабораторни изследвания

Ако искате да разберете дали динята, която сте купили от пазара съдържа твърде много нитрати, можете да направите бърз и лесен домашен тест.

Не е нужно да носите динята в лаборатория, което ще ви струва немалко пари. Можете да я изследвате за нитрати и в домашни условия. При това можете да сте напълно сигурни, че този тест дава абсолютно реални резултати.

В случай, че тестът покаже, че динята гъмжи от нитрати, по-добре би било да не я консумирате, без значение колко ви е струвала. Най-малкото тя може да предизвика гадене, алергия, а в по-тежки случаи може да се стигне дори до сериозни увреждания на вътрешните органи.

Затова би било по-добре да се предпазите, отколкото да запазите неприятни спомени от консумацията на диня. Особено внимателно трябва да подберете динята, ако от нея ще консумират малки деца и бременни жени. Те са особено чувствителни към нитратите.



Динята, отгледана без нитрати притежава силни холеретични, диуретични, антипиретични, противовъзпалителни, слабителни и възстановителни свойства.
Освен това тя е натурално природно средство за нормализиране на метаболизма. Поради всички тези причини е от особена важност да сте наясно какво трябва да гледате при избора на диня.

Резултатите от този тест са абсолютно верни и надеждни

Освен това семената на динята също са изключително ценни за здравето. Те са невероятно допълнение към сочния и вкусен пулп на динята.
И след всичко казано дотук, е време да ви запознаем с това какво трябва да направите, за да сте наясно дали динята, която сте си купили гъмжи от нитрати.

Както вече споменахме, този домашен тест е много бърз и лесен и в същото време резултатите, получени от него, са надеждни.
Разбира се, трябва да направите теста, преди да пристъпите към консумацията на динята. Ако го направите с последните няколко парченца, останали от нея, то занимавката е безсмислена.

За да направите теста, е нужно да затоплите вода в стъклена чаша или буркан. Достатъчно е да затоплите 200 мл. вода. Не е нужно тя да е гореща, а просто трябва да е топла. След това поставете парче диня в съда.

Оставете я да престои известно време. Достатъчни са и около 20-тина минути, но за да сте по-сигурни можете да осигурите час-два време. Резултатите ще ви покажат недвусмислено каква диня сте си купили.

Ако тя гъмжи от нитрати, водата ще се оцвети в наситено червен цвят. В случай, че динята добави само лек розов оттенък към водата, можете да сте сигурни, че сте си купили хубава диня, която не гъмжи от нитрати, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.