Домашна скраб за нежни пети

0
634

Ще останете приятно изненадани от крайния резултат

 

пети
Ще останете приятно изненадани от крайния резултат

Има няколко изключително ефикасни трика, които ако прилагате редовно, несъмнено ще се радвате на бебешко гладки и нежни пети и крака.

В разгара на лятото сме и краката вече са на показ, така че със сигурност не бихте искали да се покажете навън с груби и напукани пети.

В следващите редове ще ви дадем няколко изключително полезни и ефикасни съвета за справяне с напуканите пети. Благодарение на тях ще имате бебешко нежни и гладки пети.

Ето ги и тях:



Отстранявайте ежедневно мъртвата кожа
Предвид, че краката се „употребяват“ всеки ден, няма нищо изненадващо в появата на мехури, мазоли и загрубяване на кожата. Всичко това се случва главно в резултат на натрупалата се мъртва кожа. За да поддържате краката и в частност петите си бебешко меки, е нужно да отстранявате тази мъртва кожа всеки ден, след като си вземете душ.

За целта е препоръчително да използвате пемза или пила. Много по-лесно ще се справите с отстраняването на мъртвата кожа, ако краката ви са киснали известно време в топла вода. Именно поради тази причина е препоръчително почистването на мъртвата кожа да става след вана или душ.

Постарайте се да ги хидратирате добре

Необходимо е да поддържате краката си добре хидратирани. Зае разлика от останалите части на тялото, те не разполагат с достатъчно „средства“, за да поддържат на нужното ниво хидратацията си.

Освен това с напредването на възрастта регенерирането на клетките се забавя значително. Това пък на свой ред води до сухота на кожата. За да поддържате краката си добре хидратирани, е добре да нанасяте овлажняващ крем или лосион всеки ден.

Най-добре е да направите тази стъпка, след като сте си взели душ и сте ги ексфолирали добре. Освен това е добре да си изградите навика да третирате краката си с овлажнител всяка вечер преди сън.

Ще ви споделим невероятна рецепта за приготвянето на домашна скраб за стъпала и пети.

Ето какви продукти са ви нужни:
1 ч. ч. кокосово масло
1 ч.ч. английска сол
2 с.л. мед
10 капки портокалово или пък друго ароматно масло по ваш избор

Разтопете кокосовото масло на водна баня, след което добавете английската сол и я разбъркайте много добре. Накрая добавете пчелния мед и маслото и отново разбъркайте добре всички продукти.

Целта е да получите хомогенна смес. Ако ви остане от сместа, можете да я съхранявате за няколко дни в стъклен буркан. Постарайте се да я използвате, за да не я хвърляте, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.