Безценни съвети за красива и гладка кожа

0
217

Достатъчно е да положите само малко усилия

Едва ли има представителка на нежния пол, която да не иска да има красива и гладка кожа.

кожа
Достатъчно е да положите само малко усилия

За съжаление обаче не всяка дама има късмета да притежава перфекта кожа, без да положи известни усилия за това.

Ако и вие искате да имате перфектна кожа, то в следващите редове ще ви разкрием тайните, чрез които можете да я постигнете.

Това са триковете, които ще направят кожата ви сияйна и мека като коприна:



Грим
Първото и най-важно правило е никога да не заспивате с грим. Това ще нанесе пагубни щети върху кожата ви като се има предвид, че ще й пречи да диша през нощта. Най-добре е да почиствате лицето си с мицеларна вода или някакъв друг продукт, а след това да хидратирате кожата си. Без оглед на това в колко часа сте се прибрали, не пропускайте да почистите лицето си. Само така на сутринта ще можете да изглеждате свежа и отпочинала.

Маски
Правете редовно маски, които да подхранят кожата ви в дълбочина. Само така ще сте сигурни, че сте направили необходимото, за да се чувства тя добре. Разбира се не е нужно да си купувате готови маски от магазина. Можете да си ги приготвите и вкъщи с натурални продукти. Добре е към маската да включите и розова вода, тъй като тя подхранва кожата. Освен това можете редовно да пръскате лицето си с нея. Предвид мощното й противовъзпалително действие, ще подхраните и успокоите допълнително кожата си.

Вода
За да не й позволите да се дехидратира, е необходимо да приемате поне по 7-8 чаши вода дневно. Хидратирайте тялото си отвътре, за да сте сигурни, че ще изглеждате перфектно.

Миене
Не прекалявайте с миенето на лицето. По този начин ще отстраните естественото й омазняване и ще я направите твърде суха, а това неминуемо ще я състари. Достатъчно е да я почиствате два пъти дневно, за да сте сигурни, че сте отстранили замърсяванията.

Хранене
Едва ли някой ще се изненада, че красивата кожа зависи до голяма степен от балансираното хранене. Това, което консумирате оказва огромно влияние не само върху здравето ви, а и върху красотата ви. В този ред на мисли би било добре да си изготвите хранителен режим, който сте сигурни, че ще се отрази добре на кожата ви. Може би е излишно да споменаваме, че е добре да избягвате мазни храни, чипсове, снаксове и газирано, тъй като те й вредят изключително много, пише pik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.