Нишестето замества успешно ботокса

0
297

Този натурален продукт върши истински чудеса за кожата

Ако сте сред дамите, които не могат да си позволят скъпите процедури по поставяне на ботокс, не се отчайвайте. В такива случаи на помощ идва един добре познат продукт от шкафа в кухнята – нишестето.

ботокс
Този натурален продукт върши истински чудеса за кожата

Тук е мястото да отбележим, че нишестето може да свърши чудеса за кожата ви. В този ред на мисли, не е нужно да посещавате скъпи козметични салони, нито пък да пръскате луди пари за скъпа козметика.

Навикът да се грижите за себе си, трябва да е заложен дълбоко във вас. Разбира се това се научава още в детските години. В случай, че родителите ви, са пропуснали да ви научат на това, то никога не е късно да промените нещата в своя полза.

Едва ли някой има съмнение в това, че една жена трябва да умее да запази красотата си във всяка една ситуация и на всяка възраст.
Ако по лицето ви вече са започнали да се появяват първите бръчици, не бързайте с поставянето на ботокс.



Имайте предвид, че тези инжекции далеч не са толкова безопасни, колкото козметиците се опитват да ги изкарат. В този случай можете да се доверите спокойно на нишестето – става въпрос за картофеното нишесте.

Едва ли сте си давали сметка, че то е мощен природен антиоксидант, богат на никотинова киселина и подмладяващия витамин С. Освен това то е подходящо за всички видове кожа с изключение на тази, която е с индивидуални реакции към определени компоненти.

Нишестето от картофи ще ви помогне да се избавите от неприятния блясък от омазняването на кожата. Освен това с него ще можете да си направите отличен пилинг. След прилагането му, кожата ви ще стане копринено мека. Именно поради тази причина любителите на природните продукти препоръчват горещо редовното използване на маски с картофено нишесте в зряла възраст.

То ще ви помогне да изгладите фините бръчици, а кожата ви не просто ще се освежи, а и ще възвърне еластичността си.

Ето какво ви е нужно, за да си направите една такава маска за лице:
1 с.л. картофено нишесте
5 с.л. прясно изцеден сок от моркови
1 с.л. вода
1 с.л. заквасена сметана със средно съдържание на мазнини

Смесете нишестето и водата и сложете на котлона като бъркате енергично, за да не загори. Когато сместа се сгъсти, отдръпнете от котлона и я оставете 15-20 минути, за да изстине. Накрая добавете заквасената сметана и прясно изцедения сок от моркови. Нанесете маската върху предварително почистено лице и я оставете да действа 20 минути. Отмийте я с топла вода. Повтаряйте процедурата в три последователни дни, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.