Тези грешки съсипват кожата на лицето ви! (I част)

0
221

Научете се да се грижите правилно за кожата си

Всяка дама има свои методи за грижа за кожата на лицето си. Факт е обаче, че докато на едни кожата на лицето изглежда перфектно, то на други е като повехнала, въпреки грижите, които полагат.

лицето
Научете се да се грижите правилно за кожата си

Това се дължи основно на грешките, които допускат, докато мият кожата на лицето си.

Ето кои са основните грешки, които съсипват кожата на лицето ви:

Твърде студена или гореща вода
Всеизвестен факт е, че горещата вода води до изсушаване на кожата, а твърде студената пък пречи на порите да се разтворят, припомня дерматологът от Ню Йорк – Мишел Грийн. Поради тази причина най-добре е да миете кожата на лицето си с хладка вода.



Твърде често миене
В старанието си д поддържат кожата чиста, някои дами мият твърде често лицето си. Добре е да знаете, че сухата кожа трябва да се мие само по веднъж на ден, а мазната – по два пъти. Честото миене води до изсушаването й, а в такъв случай мастните жлези ще започнат са работят на пълни обороти, за да компенсират липсата на себум.
Освен това е добре да знаете, че е най-добре да миете лицето си вечер, а не сутрин. По този начин ще изчистите мръсотията, която се е натрупала през деня. .

Ексфолиране
Несъмнено лицето изглежда много по-добре след употребата на ексфолиращи препарати, тъй като отстраняват мъртвите клетки. Ако обаче прилагате постоянно тази процедура, може да предизвикате сухота и дразнене на кожата. Препоръчително е да използвате ексфолиращите препарати веднъж седмично.

Замърсена кърпа
Използването на замърсена кърпа за лице, е сред най-често срещаните грешки. Имайте предвид, че специалистите препоръчват да я сменяте веднъж на всеки два дни, за да избегнете натрупването на бактерии. За никого не е тайна, че влажната среда е отлична за развитието им.

Мека кърпа
Не трябва да усещате влакната на кърпата, когато я докоснете до лицето си. Ако усещате текстурата й, това е знак, че е доста твърда.

Неправилен подбор на средствата
Почистващите препарати с пяна са подходящи за мазна кожа, а млякото – за суха. Освен това е препоръчително кората с мазна кожа да заложат на употребата на продукти, съдържащи салицилова киселина.

Ако кожата ви е деликатна и чувствителна, трябва да избягвате употребата на твърде силни измиващи средства. В случай, че кожата ви е проблемна, то е добре да използвате и стимулиращи тоници след измиването й.

Подсушаване на кожата
При подсушаването на кожата на лицето с кърпа, може да я нараните. Често това се случва, ако подсушавате посредством много триене. По този начин изтривате и себума, който играе предпазна функция за повърхността на кожата, пише zdrave.to.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.