Нели Конуей с ексклузивно интервю за TOPactualno.com (ЧАСТ 2)

1
458

В първата част на интервюто научихме от Нели Конуей защо трябва да посетим Ангелския семинар, който ще се проведе в София на 9 и 10 май 2015 г.

Разговорът от част  1 можете да си припомните ТУК.

Сега ще получите повече информация какво представлява кундалини йога и  защо е полезна за всички хора.

nelly
Нели Конуей медитира и прави йога Сн: Личен архив на Nelly Coneway

 

4. Нели, ти си изявен и опитен инструктор по кундалини йога. Знаем, че йога се практикува в най-различни форми. Някои от тях изискват качества на спортист, гимнастик или акробат. Какво е различното и полезното в кундалини йога? Може ли кундалини йога да се практикува от деца?

Кундалини йога може да бъде практикувана от всеки без значение на възраст, пол и физическо състояние. Не е нужно да си супер гъвкав или в супер физическа форма, за да правиш кундалини йога. Ти затова отиваш на йога, за да подобриш физическото и емоционалното си състояние. Дори да не можеш да направиш някоя поза учителят винаги дава вариации, а и ти слушаш собственото си тяло какво можеш да направиш.



В кундалини учителят никога не докосва тялото на студента и не го натиска да се отпусне. Физическите ограничения и блокажи са поради емоционалности и само когато се чувстваш достатъчно спокоен ти отваряш не само съзнанието си, но и тялото ти следва това естествено състояние на вяра и релаксация.

Кундалини йога може да се практикува и от деца, за тях има специални упражнения и дишания, всичко е като игра за тях, те много обичат упражненията, които имат имена на животни, учим ги да медитират и да не се страхуват да бъдат тези, които са.

В кундалини йога ние работим с енергия, затова е много важно учителят да знае какво прави и да е сертифициран да преподава.

Кундалини йога е най-старата система йога и от нея тръгват всички други. Кундалини е творческата енергия на човека, която с определени позиции на тялото, дишане, пеене на мантри, музика, молитва, медитации, ние вдигаме тази енергия и тя отваря всички чакри, т.е. животът ни става по-лесен, приятен, пълен с много вълшебни изживявания.

Често наричат кундалини йога технология за щастие, училище по щастие. Всеки клас, всяко дишане, всяка крия-комбинация от упражнения, отваря енергията вътре в теб, творческия ти потенциал.

Хора, практикуващи редовно кундалини йога са много щастливи, уравновесени, релаксирани и имат изключително силна интуиция, воля и характер, могат да преодолеят трудностите и да израснат нагоре с опита, който са научили.

Веднъж като започнеш да практикуваш кундалини ти вече не се страхуваш, имаш вярата, че всичко се случва за най-доброто, за да те изгради като личност, който да може да служи на хората, осъзнаваш, че си служител на светлината, който е тук с мисия и тя е да дадеш повече любов – на себе си и на останалите – хора, животни.

От видеото, препоръчано лично от Нели Конуй  ТУК,  ще научите нагледно как вашите деца могат да правят йога.

Част 3 прочетете ТУК.

Част 4 прочетете ТУК.

Част 5 прочетете ТУК.

сподели бутон

loading...

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.