Изпитани средства за премахване на пърхот (II част)

0
273

Ефектът ще е забележим още след първите няколко процедури

 

пърхот
Ефектът ще е забележим още след първите няколко процедури

В първата част на този материал ви разкрихме някои от най-добрите и изпитани средства за премахване на пърхот.

Ще забележите разликата още след първия път, в който приложите което и да било от тези средства.

В следващите редове ще ви разкрием и останалите ефикасни средства против пърхот, които струват жълти стотинки, а в същото време вършат чудеса.

Ето ги и тях:



Зехтин
Зехтинът е една от незаменимите съставки в домашните маски за коса. Той повлиява благоприятно върху цялостното състояние на косата. В комбинация с лимоновия сок, зехтинът е един от методите за трайно отстраняване на неприятния пърхот.

Смесете по 4 с.л. зехтин и прясно изцеден лимонов сок и ги загрейте леко на водна баня. Получената емулсия втрийте в скалпа, увийте с найлон и хавлия и останете така в продължение на 20-тина минути. След това измийте косата си по обичайния начин.

Лимонов сок
Друга изключително ефикасна маска, която ще ви помогне да се преборите с пърхота е съставена от сока от половин лимон, 4 с.л. висококачествен зехтин и ½ ч.л. рициново масло. Сместа се нанася върху скалпа, преди миенето на косата. Престоява 30 минути, след което косата се измива по обичайния начин.

Кокосово масло
Разтопете на водна баня 30 гр. кокосово масло и добавете към него 10 капки ароматно масло от лавандула. Добре е да добавите и 10 капки масло от розмарин
Нанесете получената благоуханна емулсия върху скалпа с нежни масажни движения и се отпуснете за един час. След това отмийте по обичайния начин.

С тази маска не само ще се избавите от пърхота, а и ще релаксирате сетивата си. Релаксиращите свойства на благоуханното цветче от лавандула, са добре познати в ароматерапията. Маслото от розмарин пък не само има отлично действие в отстраняването на сухия люспест пърхот, а и действа подхранващо. В този ред на мисли то е отлично средство за лечение на косопад.

Сода бикарбонат
Веднъж седмично втривайте сода за хляб в скалпа си, след като сте измили косата. Оставете я да подейства 15 минути, след което изплакнете косата си само с вода. Тази проста, лесна и евтина процедура гарантирано ще ви избави от пърхота.

Отначало има вероятност да усетите косата си по-суха от обичайното, но това не трябва да ви притеснява. Това е признак, че мастната секреция на скалпа се регулира. След седмица-две всичко ще се нормализира и вече няма да усещате косата си толкова суха при допир, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.