Неподозирани ползи от стария смартфон

0
530

Може да ви е от полза за доста неща

 

смартфон
Може да ви е от полза за доста неща

Не бързайте да изхвърляте стария смартфон, щом се сдобиете с нов такъв, защото можете да извлечете неподозирани ползи от него.

Често пъти покупката на нов смартфон означава, че жизнения път на стария, е свършил. Ако обаче не е сериозно повреден, можете да му намерите няколко интересни приложения и задачи, отбелязва CNET. Разбира се съществуват най-различни варианти за това какво можете да направите със стария смартфон.

Единият от тях например е да го превърнете в мобилна гейм конзола за децата ви. За целта е нужно да върнете фабричните настройки на устройството, след което да инсталирате любимите игри на вашите деца. Бихте могли да инсталирате детската версия на YouTube, както и редица други интересни и полезни приложения за тях.

Освен това не трябва да пренебрегвате факта, че за да работи смартфона с интернет се нуждае само от Wi-Fi. Това означава, че не е нужно да купувате нов абонаментен план. За да не прекаляват малчуганите с употребата на устройството, бихте могли да добавите и приложение за родителски контрол.



Ще се изненадате колко полезен може да ви бъде

В случаите, в които смартфона ви е сравнително актуален и е с версия на Android 6 или по-нова такава, той поддържа и гласовата команда OK Google. В такъв случай се нуждаете само от външен Bluetooth говорител, за да си направите умен говорител като Google Home. Не забравяйте само, че двете устройства трябва да са свързани и включени към електрическата мрежа, за да не се самоизключат.

Следващата полза от стария смартфон, е да го превърнете в охранителна камера на дома ви. Трябва само да инсталирате приложение като Alfred Home Security Camera, Security Camera CZ, Smart Home Surveillance Picket и др. Те могат да превърнат почти всеки таблет или смартфон в охранителна камера.

Ако си мислите, че с това изчерпахме ползите от стария смартфон, грешите. Чрез същия принцип на работа, бихте могли да го използвате и за да наблюдавате бебчето, докато спи в другата стая. За целта има специални приложения като Dormi, Cloud Baby Monitor и др. Те ще ви позволят да включите микрофона при нужда или пък да получите известие, ако бебето плаче и др.

Не на последно място, бихте могли да използвате стария смартфон като универсално дистанционно. Съществуват много приложения за целта като iRule, OnSwitch и др. Някои от тях позволяват да управлявате повече от едно устройство, особено в случаите, в които телефонът разполага с инфрачервен порт.

С помощта на няколко различни приложения пък, бихте могли да управлявате и останалите умни джаджи в дома си като интелигентните LED крушки например, пише vesti.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.