Ето как да решите завинаги проблемът със сухата коса

0
339

В някои случаи до това състояние се стига заради външни влияния

Проблемът със сухата коса тревожи немалко представителки на нежния пол.

сухата коса
В някои случаи до това състояние се стига заради външни влияния

Дамите, които се опитват от дълго време да се справят със сухата коса, са наясно с проблемите, които създава тя.

Тя се превръща в неконтролирана космена топка, когато времето е влажно. Само за миг от права и гладка, тя може да стане такава, че дори и самите вие да не я познаете.

Може би в такива случаи си задавате въпроса какво да правите със сухата коса. Истината е, че не можете да промените гените си, колкото и да ви се иска.
В някои случаи обаче сухата коса се дължи на външни влияния.



Често до това положение се стига заради мръсотията във въздуха, прахът или пък шампоанът, който използвате.
Един от съветите на специалистите е да не решите косата си веднага, след като сте я измили. Освен това не се изкушавайте да спирате избора си върху евтини средства за боядисване, тъй като на по-късен етап те ще ви излязат доста солено.

Има начини да затворите порите на сухата коса. Първият от тях е като промените режима си на хранене. Ако искате да се справите с този проблем, е нужно да включите в ежедневното си меню храни, богати на витамини и минерали. Освен това е нужно да забравите за бързите хранения.

За да сведете до минимум изсушаването на косата, е добре да избягвате употребата на сешоари, маши, преси и всякакви такива, които допълнително изсушават гривата ви.
Минимизирайте доколкото е възможно и боядисването й. Трябва да знаете, че като правило порестата коса, е суха.

В този ред на мисли, за да започне да се съвзема, освен всичко изброено дотук, трябва да започнете и да я хидратирате. Това може да се случи с помощта на различни маски. Тук е мястото да споменем, че не би било добре да залагате на готови маски за коса. Едва ли ще се изненадате от факта, че в тях се съдържа изключително много химия, която й вреди допълнително.

В този ред на мисли би било най-добре да заложите на естествените маски за коса. Вярно е, че ще ви отнеме малко време, за да си ги забъркате, но пък за сметка на това можете да сте сигурни в резултата. Освен това спестявате на косата си поредното третиране с химия.

Една от най-добрите маски за целта е смесването на 1 авокадо (без кората) с 2 с.л. зехтин и 2 ч.л. кокосово масло. Нанесете сместа от корените до върховете, увийте в найлон и оставете да действа 30 минути. Ефектът е видим веднага, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.