Тези грешки в гримирането могат да ви докарат сериозни проблеми

0
379

Ориентирайте се към антибактериални продукти, ако кожата ви е твърде чувствителна

 

гримирането
Ориентирайте се към антибактериални продукти, ако кожата ви е твърде чувствителна

Едва ли сте предполагали, че тези елементарни на пръв поглед грешки в гримирането, биха могли да ви създадат сериозни проблеми.

Истината обаче е, че те могат да ви докарат до главата не само досадното за всички акне, а и много по-сериозни кожни проблеми.
Обикновено акнето е неизменна част от тийнейджърските години, но истината е, че много хора продължават да се борят с него и след тази възраст. Факт е, че ако не полагате нужните грижи за зрялата си кожа, акнето може да се появи отново.

То представлява вид гнойно кожно възпаление, което е напълно естествено за тийнейджърските години. Ако обаче го имате и в зряла възраст и забелязвате, че проблемът продължава да се задълбочава, то трябва да обърнете сериозно внимание на гримирането и най-вече на грешките, които допускате при него.

В резултат на наличието на акне могат да се появят не само черни точки, а и гнойни пъпки, обширни червени участъци, както и повишена мастна секреция. Много дами се опитват да се справят с акнето, прикривайки го с грим, но не си дават сметка, че по този начин само задълбочават допълнително проблема.



В следващите редове ще поговорим за най-честите грешки, които се допускат при гримирането и съответно предизвикват кожни проблеми.

Много е важно да се грижите правилно за кожата си

Ето кои са те:

Използвате грешния фон дьо тен
Повечето видове гримове и в частност фон дьо тенът са дерматологично тествани и не би трябвало да предизвикат проблеми. Ако обаче кожата ви е твърде чувствителна, трябва да се ориентирате към употребата на продукти с хипоалергенен или антибактериален състав. Най-добре е да се ориентирате към онези фон дьо тени, които са базирани на минерален състав. Те няма да запушат порите ви и съответно няма да доведат до гнойни възпаления.

Нанасяте твърде много фон дьо тен
Ако нанасяте прекомерно количество фон дьо тен върху лицето си, появата на проблеми е неизбежна, тъй като дори и най-щадящата формула има обратен ефект, когато се прекали с продукта. По този начин лишавате кожата си от възможността й да диша и запушвате порите. Освен това така благоприятствате натрупването на бактерии, мастни отлагания и замърсявания от въздуха в порите, което води до появата на акне.

Нанасяте фон дьо тена с пръсти
По пръстите ви има цяла плеяда от бактерии, които остават по тях, освен ако не сте ги измили с антибактериален сапун. Поради тази причина е препоръчително да нанасяте фон дьо тена с помощта на четка или гъбичка.

Мръсни четки и гъбички за грим
Ако не поддържате добра хигиена на четките и гъбичките за грим, също рискувате да се появи акне. Поради тази причина трябва да ги сменяте и почиствате редовно.

Спите с грим
Ако не сте отстранили грима преди сън, значително повишавате риска от появата на гнойни възпаления и черни точки по кожата. Дори недобре почистеното лице крие сериозни рискове, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.